Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Viljan att vilja väl

Det här inlägget blir mitt sista innan jag stämplar ut för en skön semesterresa. Det är jag värd, minsann. Ja, hela familjen Penning är värda att få koppla av lite ifrån jobb, skola och dagis. Lite nya perspektiv ser jag fram emot.

Nu kopplar jag bort privatekonomin ett tag. Ja, närmare bestämt tio dagar. Och det blir äntligen läge att kasta av de tyngre kläderna för lätta sommarplagg.

Klädjättarna hade en sämre dag. Dessutom så blir HM angripet på grund av sina intressen i Asien. Jag kan inte svara på om det är rättmätet eller ej, men visst kan det tyckas att HM borde vara rädd om sitt varumärke. All sådan här publicitet är då inget att stoltsera med.

Däremot så tycker jag att familjen Stefan Persson kunde stödja Action Aid privat - med några av sina miljarder i utdelning. Och gå Bill Gates och Warren Buffett till mötes sin sin filantropi. För jag själv är mycket övertygad om att sådan är mycket mer givande under sina levnadsdagar jämfört med att skänka ett arv efter döddagen, eller vad tror du?

Familjen Penning stöttar en liten flicka ifrån Bangladesh via just Action Aid. Gör det du också. Du blir ändå inte lyckligare över just de pengarna i egen ficka. Nej, vägen till lycka är att vara förnöjsam i det du har och är, känna medkänsla för de som inte har det och att vara vänlig mot sin omgivning. Allt enligt Dalai Lama. Ja, och detta råd det gäller så klart också Stefan Persson med familj.

Tack dig dig som läser mina tokigheter - jag hoppas vi ses bortom den närmsta tiden. Må väl! Vill du läsa fler förnumstigheter rekommenderar jag Jag, Mig och Min navel.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Trevlig semester & Glad midsommar!

    Själv jobbar jag så lite som möjligt från det ungarna får sommarlov tills de börjar skola/dagis i slutet av augusti igen.

    Det med att ge tillbaka är rätt intressant.

    Desto mer du ger, desto mer får du tillbaka!

    - "You can't outgive the universe"

    SvaraRadera
  2. Ha en fin midsommar och en skön semester!

    SvaraRadera
  3. Tjenare!
    Jag funderar också mycket på hur jag skall kunna bli rik och tjäna pengar. Har försökt med att jobba vanligt men har alldrig känt att det har varit min sak och framför allt så är jag för lat tror jag. Ha länge också funderat på att skriva en blogg hör ju hela tiden om hur alla som bloggar tjänar pengar hela tiden! Undrar är det så himla enkelt att tjäna pengar på en blogg? Vad är det dom som har en blogg tjänar pengar på? Får man tex 5 kr för varje person som går in ens blogg eller? Har varit ute på nätet och sökt på hur man kan tjäna pengar på blogg men det står bara massa om hur man ska få besökare och annan skit. Men jag skulle vilja ha några konkreta svar på hur man igentligen tjänar pengar på en blogg. Fungerar en blogg lika bra som en hemsida tex? Jag kan inget o hur man gör hemsidor så det lutar ju mer åt blogg hollet för min del tror jag då dem redan är en klar sida så att säga. Har också funderat mycket på vrf alla hemsidor som tipsar om hur man kan tjäna pengar på nätet berättar detta isf? Menar hadde jag nu haft en sådan super ide som man ibland stöter på om hur man tex kan tjäna 40.000kr i månaden online så hadde ju inte jag berättat det för någon annan :P ... Såg senast idag en sida som tipsa om ett system man kan använda för att vinna pengar på nätet. Metoden verkar facktisgt fungera och har själv funderat på att testa den men jag kunde inte låta bli att skriva till dom som hadde gort sidan då dom tigde om en donation för att dom hadde tipsat en om hur man kunde tjäna upp till 40.000 kr i månaden. Menar dom kan ju inte på fult alvar tro att någon sedan kommer att donera några pengar till dom :P... Eller är folk så dumma så att dom donerar pengar till dom fast att dom själva har sökt efter en metod att tjäna pengar? Låter ju fett korkat isf :P... Undrar om någon har testat metoden som dom visar på sidan http://www.tjanacash.se ? Dom har en video på sidan där man får se hur dom vinner 250 kr på 5 min men jag blir aningen skeptisk då jag åter en gång frågar mig varför delar dom med sig av en sådan bra ide att tjäna pengar på o dom redan tjänar pengar på den ??? Om du har testat metoden som dom har skrivit om kan du väll svara på detta inlägg och berätta om det funkade eller inte . Tack för en bra blogg också :)

    SvaraRadera
  4. Tack för det, go vänner! :D
    Martin, jag får nog återkomma i ett inlägg kring vad bloggandet ger för frukt.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg