Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Orolig eller rolig?

Jaha, då avslutar vi augusti med en lustiger dans nedåt. De senaste dagarna har varit likadana och kan det vara så att HQ Bank har bidragit till detta? Det verkar dessutom som att en del anställda riskerar sin privatekonomi utöver att de förlorat sina jobb. Förfärligt!

Oavsett så har det blivit ett kyligare börsklimat för stunden. Jag tror dock fortsatt på att hösten kan komma att bli trevlig så som aktieägare. Jag äger visserligen inga Öresund längre och ej heller HQ Bank. Däremot så köpte jag nyligen Doro till min portfölj. Bolaget tjänar bra med pengar och helåret kan bli trevligt.

De bolag som jag i övrigt investerat i ligger det mesta på minussidan sedan köp. Det gäller dock inte Autoliv och Raysearch som jag har en mindre uppsida på. Totalt sett har året hittills varit ett nollsummespel.

Pessimismen spridet sig och allt fler ser med skepsis på aktieinnehav och flyr till säkrare placeringar. Det gör inte jag utan är numera fullinvesterad igen. Huruvida detta var rätt beslut återstår att se. Jag är optimist. En fallande börs gör det billigare att investera. Och jag investerar kontinuerligt och leker inte tradinglekar.

Känner du dig deppig så varför inte läsa lite kvartalsrapporter som piggar upp? Rolig läsning i många fall.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

  1. På sikt går alltid börsen upp. Men ska man ha sina pengar inom en relativt snar framtid bör man kanske undvika börsen och satsa på korta räntefonder eller sparkonton med hög ränta istället.

    SvaraRadera
  2. Själv välkomnade jag Öresund till min portfölj idag! :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg