Drivs av Blogger.

Bästa budgetverktyget

Follow by Email

Du är här: Home / Slit

Slit

| 2 Kommentarer
Inte finns det ork, eller ens lust, till att sitta vid en dator och skriva kring tankar och funderingar. Huvudet är ändå så förvirrat av långa arbetsdagar och tuffa tidsfrister.  Jag beklagar mig inte, jag har själv tuggat till att få arbeta med de här sakerna, så det gäller att fortsätta att jobba på så att orken räcker hela vägen till och över mållinjen. Ett litet kort inlägg hinns dock med.

En av mina små kryddor i portföljen, Boule Diagnostics, rapporterade idag resultat för första kvartalet 2012. Det var inte direkt någon jubelfest att se att resultatet mer än halverats. Jag har likväl förtroende nog för företagets ledning att behålla aktien så som en liten men naggande god krydda.  Boule tog sin största order någonsin under kvartalet vilket bådar gott för framtiden. Börsen gillade dock inte resultatet och sänkte därmed kursen med drygt tre procent.

SJR delade häromdagen ut 4,80 kronor per aktie. En liten summa blev det som jag valde att återinvestera i samma bolag. SJR, som är ett konsultbolag, har visat sig parera dåliga tider på ett bra sätt. SJR är också en liten post hos mig.

Igår hade Eurocon Consulting årsstämma och utdelningen sattes till 30 öre per aktie. Företagets första kvartal i år är marginellt sämre än förra årets. En debiteringsgrad på 88,2 procent är mer än hyfsat i konsultbranchen och kan den bibehållas så blir även 2012 ett utmärkt är för detta bolag.

Både tidsbristen och börsoron har gjort att jag mer eller mindre sitter på händerna. Det är mest fånigt att se de kraftiga svängningarna som far hit och dit. Kan dock tänka mig att vissa dugliga daytraders ser det här som utmärkta tillfällen att handla. Jag struntade i aktier och köpte en solstol istället till verandan. Där ska jag avnjuta slutet på april och början på maj, tänkte jag. Ladda batterierna.

intressant?