Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Ingen fars på räntetaket

Lite depp idag. Det ser svårt ut att lyckas spara något under augusti månad. Jag är åter på jobbet, semestern är över. Och det fina vädret har dragit sin kos.

Det finns för många elaka utgifter under månaden. Barnaktiviteter. Däck till bilen. Nya glasögon. Har ont i en tand, så tandläkaren vill ha mina pengar, troligen.

Samtidigt så är jag ju glad över att vi lyckats spara rätt så bra under den övriga sommaren. Vi är ju ganska bra på det, trots allt. Speciellt nöjd är jag ju med bufferten, som börjat bli en slant.

Och våra lån minskar i stadig takt. De är drygt tjugosextusen kronor mindre än för ett år sedan. Bolånen är endast på drygt en miljon kronor.

Och det känns bra eftersom bopriserna kanske faller framöver. Vi har ju letat hus ett tag och på ett sätt är jag glad att vi ännu inte hittat 'vårt' hus. Villamarknaden har blivit trögare och fler hus tycks inte gå att sälja ens till utgångspriset. Och jag tror att även de som köpt ett nytt hus har bitit sig i svansen, för ett antal år framåt.

Med stigande räntor så kanske en del svenskar har köpt hus för mer än vad de borde gjort. Dessutom har vi en vikande arbetsmarknad som ytterligare ställer till det. Den enes död, den andres bröd - det kanske dyker upp något husfynd? Några analytiker menar att vi nått räntetoppen redan nu. Vågar vi tro på det?

Familjen Penning fixar skyhöga räntor så jag ska inte klaga. Vi har det rätt gott, ändå.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

  1. Vill inte bidra till allt för deppiga tankar, men dessvärre så tror jag att räntorna kommer att stiga ännu mer. Läste i morgontidningen att dollaren har stigit i värde och att det kommer att påverka euroen negativt. Många tror på en ränteökning ganska snart. Det hade ju varit trevligt att ha fel......

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg