Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt jag aldrig upplevt. Skeenden som jag missar om jag inte landat.

Ett skeende. Det är ett vackert ord. En aning mystiskt och med en lätt dimma av fantasi svept kring sig. Dess synonymer ter sig klumpiga och fula. Som att jämföra lätta andetag med ett tungt flåsande. Eller en mild, nästan ohörbar bris med luft från en blåsbälg. Förlopp och processer finns på jobbet men skeenden är för älvlika för att ens märkas där. När vi inte är i nuet kan ett skeende aldrig hävda sig.

Imorgon kommer min väckarklocka att tvinga mig ur mitt slummer inför min första arbetsdag efter semestern. Jag bävar, inte inför arbetsuppgifterna eller tiden som åtgår, utan inför det som jag vet kommer att ske. Kanske inte direkt men avklingande. Inte allt på en gång men definitivt allt ändå. Jag kommer att tappa bort och missa skeendena.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Poetiskt.
  Filosofiskt.
  Vackert!

  När får vi ta del av din bok, för jag hoppas det kommer en!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jögge, jag började spåna på en i våras men sedan dess har inget mer hänt. :)

   Radera
 2. Hej.
  Vad hände med ditt sponsrade inlägget som handlade om räntefria lån? Varför är det bortplockat?

  I övrigt en toppen blogg! ������

  SvaraRadera
 3. Jag känner precis som dig! Jag hade hela 6 veckor ledigt (så gott som förutom ett par jobbsamtal och koll på e-posten för jobbet), och vill ändå ha mer ledigt. Bävade inför denna dag då jag vet att det pö om pö kommer att bli mer och mer, hetsigare och hetsigare tempo på jobbet så man knappt hinner tänka, känna eller planera strategiskt över huvud taget. Ändå trivs jag egentligen väldigt, väldigt bra på jobbet. Hoppas att din måndag ändå var ok!

  SvaraRadera
 4. Vad glad jag blev över att hitta din blogg, inte bara för den fantastiska insikten i ekonomi som jag fick (jag är en hopplös slösa) utan även över att jag fick ta del av inlägget om att inga vänner ha. Jag har sagt så hela tiden och folk tittar medlidsamt på mig som om det vore fel på mig. Jag älskar ju mitt liv som det är, det är självvalt.
  Men nu jäklar ska jag ta itu med min ekonomi. Tack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv, det var roligt att det uppskattas. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg