Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Semester och pengar

Varför är det så att semestertider är den tid på året då det ofta krisar i relationer? Ja, det finns så klart en uppsjö av anledningar, men jag tror att en vanlig anledning är pengar. Pengarna ska räcka till så mycket den här tiden på året. Man vill att barnen, inte minst, ska ha ett härligt sommarlov. Och pressen blir stor att det ska åkas på resor, sommarland och djurparker. Och inte är det billigt att göra det om man inte anstränger sig att hitta lågprislösningar.

Vår familj har de flesta somrar åkt på mindre resor i Sverige på sommaren istället för att bege oss utomlands. Då har jag haft stor hjälp av hemsidan Barnsemester där jag hittat många tips på vad man kan göra utan att begå våldtäkt på plånboken.

Ett annat tips jag vill ge är Makalösa Föräldrar som är en förening för ensamstående med barn - en grupp människor som ofta har det ganska knapert - där det finns möjligheter till aktiviteter och inte minst tips.

Vad jag definitivt vill råda dig är att inte ta korta krediter för att betala sommarens äventyr med. Då är istället mitt bästa tips att köpa ett tält och några sovsäckar och campa på en av våra svenska campingplatser. Där finns det tillgång till bad, lekkamrater och aktiviteter. Jag vet av erfarenhet att ungar älskar camping, bara de får prova på. Att få vara tillsammans med sin familj under lite mer avslappade former gillar barn - de behöver inte matas med en ständiga rad av underhållning och aktiviteter. De föredrar en närvarande mamma eller pappa som tar sig tid med dem.

Och med en billigare semester detta år ger dig möjlighet till att spara ihop till en kanske mer kostsam semester nästa år? Men då kanske barnen ropar att de absolut inte vill åka till Mallorca utan till campingplatsen de var på förra året? Inte otroligt utan ganska troligt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Vi åkte utomlands varje år med barnen. När de var i 10-års åldern hyrde vi ett enkelt torp i Flen en vecka och jag kan säga att det är den semestern barnen har pratat mest om och som varit deras bästa. Som sagt, så är det inte alltid det dyraste som är bäst och mest uppskattat hos barnen.

    SvaraRadera
  2. Hej Fillis! Jag älskar sådana vittnesmål som ditt som bekräftar min tes. :)
    Skämt åsido - vi föräldrar är rätt skrala på att förstå vad som är av vikt för våra barn.

    SvaraRadera
  3. kikar in..ja visst har det blivit dyrt i sverige.
    tipsar om en bok:
    UPPLEV SVERIGE,den Finns här:
    http://www.bokus.com/bok/9789174240801/upplev-sverige-en-guide-till-upplevelser-i-hela-landet/

    jag har den,den är jättebra,bilder,kartor och prisklasser,boende,äta,upplevelser..kort sagt ALLT!! VÄL INVESTERADE PENGAR.

    Kolla in min blogg:
    www.2tusenlappar.blogspot.com

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg