Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Slöseri med tid

Nu är jag lite lätt irriterad över TV4. Igår kväll, lördag, var hela familjen hemma eftersom vi drabbats av den berömda vinterkräksjukan. Trötta efter en lång dag och ungarna i säng, bestämde jag och frugan att vi skulle se på filmen klockan nio på TV4, En andra chans med Nicolas Cage. En dussinrulle, insåg vi, men troligen lagom engagerande för två utslitna föräldrar. Nämnde jag att frugan dessutom har halsfluss?

Baksidan av medaljen är att en 90-minuters film tar 2 timmar och 45 minuter på TV4 eftersom alla upprepade reklamavbrott och en nyhetssändning ska stycka upp filmen i smådelar. Skittråkigt men vi visste förutsättningarna.

Och vi tittade på filmen, närmade oss upplösningen och slutet. Jag förmodar att det är 2-3 minuter kvar på filmen. DÅ klipper de för reklam. Men va faen, tänker vi, avbrott precis nu! Och vad händer? Jo, det kapar filmen för gott och går vidare i programtablån. Någon sömnig TV-tekniker klipper av slutet och kör vidare! Hurra!!!

Vi sitter dock kvar och resonerar som så att de upptäcker snart felet och snabbt klipper tillbaka så vi får se slutet. Men inte då - istället börjar det rulla en remsa på TV:n där de beklagar det hela och att filmen sänds igen den 23 december! Jag kokade nästan över!!

För mig är detta, undantaget reklamen, oförskämt, inkompetent och ett idiotförklarande av sin TV-publik. Det blir aldrig mer en film på TV4 för vår del - no way!

Och när jag ändå är igång så kan jag inte låta bli att nämna reklamavbrotten som också innehåller trailers för kommande program. Jag frågar mig: om jag sitter och tittar på en film - varför ska jag se samma reklam och trailers i varje reklamavbrott. Jag blir bara irriterad.

Jag har gjort det till en av mina principer att inte göra affärer med företag som valt att köpa in reklam inne i filmer och TV-serier. Jag är så förbannad på det att jag skriver upp det!

Dessutom så finns det så lite bra reklam. Nästan all TV-reklam är andefattig, utan humor, pinsam eller allmänt fördummande att titta på. Mitt senaste hatobjekt är reklamen för Arbogapastej eller vad den heter, med 2 idioter som hänger i taket och skivar pastej och en idiot nedanför som ursäktar sig för vad som är upp och ner! Hata!!!! Aldrig på denna jord att jag köper deras mat, oavsett hur god, nyttig eller hur rik den gör mig, så länge de förpestar mitt TV-tittande!

Pust, så ja - dax att gå och äta min hjärtmedicin!

Kommentarer

  1. Jag hörde om det kapade slutet, helt sjukt. Förstår din irritation.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg