Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Husera mera

Sköna helgen passerade utan varken dator eller inlägg. Vill inte påstå att jag direkt är en glad anhängare av Microsoft Windows. XP har tuffat på fint genom åren, men nya Vista ger mig mer huvudvärk än arbetsro. Så med några saltomotaler i datorn stod jag istället utan fungerande maskin, så påföljden blev att installera om till sist. Nåväl, det är kanske som att städa - en hel del skräp försvinner av bara farten?

Vi är återigen på gång med att titta på hus - denna gång i en katalog. Vi fick nys på en byggklar tomt som en småhustillverkare har första tjing på. Så mycket räknande på kostnader har gjorts i helgen, allt från planerat underhåll till boräntor. Efter många år av renovering och fixande så känner jag att jag hellre jobbar över någon timme då och då istället för att ständigt ha ett verktyg i näven. Vi får se hur det går. En bra fastighetsaffär tycks jag ha gjort åtminstone eftersom Kungsleden rekommenderas i Dagens Industri.

April blev ingen privatekonomisk succé. Men nu gäller nya tag inför vår och sommar. Med tanke på att jag är duktig på att föra bok, så har jag något som de flesta har glädje av. Nämligen historiska data. Man ska lära av historien är en bra privatekonomisk tes. Det gäller så klart det mesta, så som att gå ned i vikt eller att sluta röka. Att finna orsaker, blindskär och anledningar till att saker gått snett och kräver en förändring.

Inflationstakten oroar mig, den ökar stadigt. Inflationstakten var 3,4 procent i mars. Det var framför allt ökade boendekostnader, och då särskilt högre räntekostnader, som låg bakom uppgången i konsumentprisindex. Men även livsmedel ökar kraftigt och bränslekostnader för personbilar har skenat med uppåt 14 procentenheter. Det här är ju högintressant inför årets löneförhandling. En löneökning under 2,2 procent, som fjolåret slutade på inflationsledes, innebär alltså en reallönesänkning. Och familjen Penning som är beroende av bilkörning dessutom krävs det till och med mer.

Så taktiken inför löneförhandlingen måste finslipas. Har du någon taktik på hur du ska få mer penningar i kuvertet?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

  1. Mac? -är riktigt trevligt men en dator som alltid funkar och utan alla varningsskyltar och systemuppdateringar..

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att jag uppskattar Windows Vista mer och mer. Framförallt för att det är så snyggt! Jag är svag för det estetiska ... ibland. Men man lär sig.

    Bygga hus ... vi är också inne på det. Jag är också döless på renoveringar, det har jag hållit på med i över 15 år! Jag vill ha ett fräscht hus utan renoveringsbehov, som överensstämmer med våra behov. Underhållsfritt lär det ju inte vara, men det är skillnad att underhålla mot att ständigt planera om, ha projekt igång och att riva ...

    Lönerevisionen ja ... jag planerade detta års lönerevision redan förra året, med utvecklingsplanen. Vi får se om det bär frukt.

    SvaraRadera
  3. Lycka till med husaffären! Så kul att få vara med från början och skapa ett hem man verkligen velat ha!!!!

    SvaraRadera
  4. Cristoffer, jag när en dröm om att köpa mig en Mac en vacker dag.

    Plupp - huvudet på spiken. Trött på villafracken och alla verktyg. Dessutom, som du säger, så har familjen lite annorlunda behov nu, vi är fyra istället för två, inte minst.

    Änkan, tack för de orden. Allt känns både lite overkligt och nervöst, mången kväll över Excel väntar nog innan några beslut. :)

    SvaraRadera
  5. Den där bilden skulle kunna har varit tagen hos mig för ett år sedan! (:
    Själv är jag nöjd med Vista. Har inte haft några problem med datorn sen jag gick över från Xp.

    SvaraRadera
  6. Jag köpte en beg macbook för två veckor sen och är tokigt nöjd :)

    SvaraRadera
  7. Sjukskriven, jag tycker mest att datorn blev så trött med Vista?

    Jonas, var köper man begagnade Mac säkrast? Vill inte handla grisen i säcken..

    SvaraRadera
  8. Per: Jag köpte via blocket efter att ha trålat i tre-fyra veckor efter rätt objekt. Jag bor i Stockholm och kunde möta säljaren fysiskt vid köpet, så jag behövde inte oroa mig för att få en tegelsten på posten.

    SvaraRadera
  9. Tror det är en iMac jag vill ha helst. Så snygg så att man baxnar! :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg