Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Köpa kvadratmeter

Nu har vi återigen hittat ett intressant hus på nätet, och detta ska vi kika närmare på under söndagen. När jag satt och tittade på objektbeskrivningen blev jag dock, som så ofta, bekymrad över boytan. I detta fall endast 150 kvadratmeter! Var ska vi få plats med allt vårt bråte? Idag har vi ju uthus och garage som rymmer en halv långtradare med allsköns grejor.

Jag inser det pinsamma i resonemanget - det är dags att rensa ut och inse att vi inte bor trångt nu, och inte heller på 150 kvadratmeter.

Boverket har en luddig trångboddhetsnorm som menar att ett rum per person ska finnas, undantaget kök och vardagsrum, samt att föräldrar förutsätts dela rum. Den som bor ensam i en etta räknas nu som trångbodd och en tvåbarnsfamilj behöver minst en fyrarummare. En norm utan mening, kan tyckas. Borde inte reda kvadratmeter vara ett bättre mått?

Compact living är väl också en trend? En del vill bo mindre, förmodar jag?

Jag tror att jag kan leva med så små utrymmen som under tvåhundra kvadratmeter. Det borde gå.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

  1. Blir mindre kvadratmeter att städa ;)

    SvaraRadera
  2. Man behöver förvaringsutrymmen, till och med till saker som inte ens är bråte, dvs inte används ... utan bara för saker som resväskor, säsongsbetonade kläder, bobbysaker, fritidsutrustning ... *puh*. Vi bor för trångt, jag vill ha minst 200 kvadratmeter och garage och jätteförråd och ... I like space :-).

    SvaraRadera
  3. Casha upp ... det är inte ytan det kommer an på. Det är bråte/kvadratmeter som är den kritiska parametern för jobbigheten att städa eller inte :-). Med undantag för att deet oftast finns mer fönster på de många kvadratmetrarna och det är jobbigt *s*.

    SvaraRadera
  4. Det är skönt att inte vara trångbodd. Jag delar 67 kvadrat med mina dammråttor och kvalster. Det känns som ett slott! ;-)

    SvaraRadera
  5. När vi sålde vårt hus, som endast bestod av 155 kvm, slängde vi 3,1 ton. Jag kan inte räkna upp EN sak som låg i den containern ... saknar således inget vilket betyder att det var totalt onödiga saker. Det är ganska skönt att rensa då och då =) Men förvaringsutrymme behöver man klart ...

    SvaraRadera
  6. Sälj eländet! Gör er av med det ni ändå inte använder och spara massor av plats och pengar. Förvaring behöver man förstås, för säsongsprylar som man ANVÄNDER ibland, typ trädgårdsmöbler, resväskor, skidor osv. Men det är inte alls så mycket som man tror. Jag älskar att röja, det ger massor av energi!!! :-)

    SvaraRadera
  7. Feelantropia, jag upplever nästan att allt skräp stjäler energi av mig. :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg