Utvald
- Hämta länk
- X
- E-post
- Andra appar
Jag som objekt
Första punkten handlar om kreditvärdighet. Ratsit:s självbevakning är en intressant tjänst som jag valt att pröva. Jag landade på en 9:a i kreditvärdighet på en 10-gradig skala. Låter väl i sin ordning - undrar just bara varför jag inte är en 10:a?
Stockman skriver om Ekonomikompassen, och visst är den intressant. Jag vill också gärna slå ett slag för radioprogrammet 'Plånboken' som går i P1 och även finns att ladda ned om du inte hinner lyssna när det sänds. Sakligt och informativt program.
Soliditet enligt Stockmans modell blev 15% för september månad i vårt hushåll. Stockman menar att en soliditet under 25% är riskfull. Sätter jag dock ett marknadsvärde på huset, istället för taxeringsvärdet delat med 75%, blir värdet 43% istället. Trots det så känns faktiskt den första kalkylen spontant bättre - den är tryggare.
Likviditeten vet jag inte hur man räknar ut en procentsiffra på. Definierat som kvoten mellan likvida tillgångar och kortsiktiga skulder, enligt Susning. Nu har vi inga kortsiktiga skulder så först tänkte jag gör en egen beräkning där jag delar med alla skulder istället. Sedan kom jag fram till att dela med en månads genomsnittliga kostnader borde ge en rätt bra ’hemmalikviditet’. Då landade vår likviditet på c:a 40 % för månaden. Något annat förslag att räkna på?
Vinstmarginalen har pendlat mellan 14 och 31 % under året, så där får vi väl hyfsat godkänt.
Läs även andra bloggares åsikter om Kreditvärdighet, Soliditet, Likviditet, Vinstmarginal
- Hämta länk
- X
- E-post
- Andra appar
Kommentarer
Skicka en kommentar
Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.
En kort skuld är en skuld som förfaller till betalning inom ett år. Normalt pratar man inom företagsekonomi om verksamhetsår, för en privatperson skulle jag säga att kalenderår är normal norm. Således blir en kort skuld för dig de skulder som föfaller till betalning det närmaste kalenderåret (jan-dec).
SvaraRaderaDu ska alltså behandla den del av dina långa skulder (ex. huslån) som förfaller till betalning det närmaste året som en kort skuld.
Strålande! Då fick jag svar på det! :)
SvaraRadera