Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Allt är relativt

Inte tusan är det lätt att vara uppåt varje dag. Ibland tycks det inte ha en ände på elände.

Nu har en nära släkting till mig fått en riktigt dålig diagnos av sin läkare. Så nu blev alla ledsna, modfällda och olyckliga. Jag har sagt det förr - livet är orättvist. Och vi skäms lite till mans över våra andra futtiga bekymmer. Från Kaos till koll skäms också lite.

Jag funderar en del kring det här med livet. Och dagar som dessa blir det än mer påtagligt att inte ens en finanskris är en riktig kris.

Jag hörde en lite tragikomisk sak på radion imorse - många lurade av IQ-test på nätet!

Många svenskar, läs ungdomar, har låtit sig luras att ta emot betal-SMS genom att registrera sig för att göra ett IQ-test. Doktor Einsteins IQ-test. Jag småler. Undrar om Albert Einstein hade låtit sig luras?

Så det här företaget, Wixawin, har hittat en liten nisch att lura till sig kosing. Kreativt, absolut. Lagligt? Tveksamt. Men jag undrar hur begåvade de som lät sig luras känner sig efteråt? De fick kanske sitt IQ-resultat levererat ändå?

Och vad är intelligens, egentligen? Läs gärna här för en intressant tes.

Privatekonomisk intelligens, det är något vi ägnar oss åt här. Även om den inte är definierad ännu.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg