Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Bråda dagar

Hejsan! Jag har inte varit så mentalt frånvarande som det kan tyckas utan snarare har det varit en krånglande dator som varit ett dilemma. De senaste dagarnas inlägg har varit schemalagda och därför publicerats när de skulle. Att ge er feedback tillbaka har jag lyckats sämre med, vilket jag beklagar.

Och nu när jag då ser flitiga andra bloggare i min intressesfär varit så inser jag att det finns mycket att ta till sig. Flera krånglande affärer har gjort att jag inte lyckats med att köpa de aktier jag velat - samtidigt så har börsen rusat under veckan. Lite för mycket uppåt, kanske?

Oavsett - det har varit en trevlig vecka värdeledes och kanske resan mot ekonomisk frihet lever? Eftersom jag vill bli en självförsörjande person en dag så är det inspirerande att läsa om Wibble-kontot. Jag förmodar att det är fullt möjligt att se sina samlade aktiekonton så som ett ackumuleringskonto och att beräkna ett uttag av 4 procent så som en 'lön'? Men det är mera en räkneövning just nu - alla utdelningar återinvesteras.

Liksom Minou Silver har jag öppnat en portfölj hos AktieInvest för att kunna handla i en del utländska bolag. Ska bli intressant.

Men idag blir det att vila i hängmattan i eftermiddag. Lite slö..

Kommentarer

Populära inlägg