Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Hatade trädgård

Det tittashus på många håll dessa dagar. Och det är kul att göra det. Men det är först när det närmar sig en affär det börjar bli allvar.

Boräntorna är ju exceptionellt låga just nu och budskapet från Riksbanken är att där ska de förbli ett bra tag. Ljuvligt, åtminstone för oss som redan har ett hus.

SEB:s boprisindikator signalerar att hushållen tror på stigande bostadspriser det kommande året, vilket säkert fastighetsmäklarna inte är sena att effektuera. Och med låga boräntor kan kanske en kalkylerad månadskostnad te sig rimlig?

Det här inlägget ska inte avslutas i några moralpredikningar - jag tror att de flesta som läser mina ordfadäser är kloka privatekonomer. Däremot ska jag moralisera om något helt annat: trädgården.

Så du som ska köpa hus - tänk på följande när det gäller trädgård.
  • Tycker du att objektet du tittar på har en lagom stor trädgård - då är den för stor.
  • Tycker du att objektet har en liten trädgård, så är den troligen fortfarande för stor.
  • Tycker du att objektet har en stor trädgård, fundera på att starta jordbruk eller äppelodling.
Denna predikan gäller inte er som älskar att titta på Gröna rum, suktar efter Ernst Kirchsteiger eller har egen trädgårdsmästare.

Kommentarer

  1. Hej, du har rätt angående trädgården. Vår tomt är liten men samtidigt alldeles för stor, den äter tid.

    SvaraRadera
  2. Så är det! En trädgård ska vara en lisa för själen, inte en energitjuv. När man istället för att sitta och njuta i den, jagar runt med trimmer, häcksax och machete - då har djungeln tagit över. :)

    SvaraRadera
  3. Flytta någonstans utan grannar, så kan ni förvandla "trädgården" till en vacker blomsteräng istället. Har klippt gräset en gång i år, samt innan dess slått det som officiellt kallas gräsmatta och gjort hö av. Vilket jag skall upprepa om vädret står sig.

    Blir massor med vackra blommor om man inte klipper så mycket. Om våren får man först tusentals vitsippor, sedan hundratusentals maskrosor och så fortsätter det. Färger, färger, färger.

    SvaraRadera
  4. Cornucopia, en blomsteräng låter finfint! :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg