Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Böcker är en bra julklapp

Några böcker blev det idag på AdLibris som ska bli julklappar. Det är de första jag köper i år, faktiskt.

Och jag passade på att stoppa ner en klapp till mig själv också, som jag ska läsa i mellandagarna vid brasan med en filt och en äggtoddy. Det blev Rich dad - poor dad av Robert T Kiyosaki som jag hört så mycket om. Det ska bli spännande läsning.

Kommentarer

  1. Rich Dad Poor Dad är mycket bra, men du måste komplettera med annan litteratur, för Kiyosaki är helt ute och cyklar på vissa områden.

    Han sågar exempelvis fonder och banksparande längs fotknölarna, men det är nog för att han är en så utpräglad fastighetsnörd och entreprenör.

    Jag kan rekommendera Total Money Makeover av Dave Ramsey som komplement. Den är riktad mot vanliga människor, medan Rich Dad Poor Dad vänder sig främst till super-entreprenörer.

    SvaraRadera
  2. Aha.. intressant. Då får jag sila snacket lite i boken då.

    SvaraRadera
  3. Jag håller inte alls med Skilling bancos kommentar. Jag har läst de flesta av Kiyosakis böcker - han pratar lika mycket om alla tre tillgångarna om man läser alla böckerna:

    1. Värdepapper
    2. Fastigheter
    3. Företag

    I värdepapper ingår både fonder och aktier. Vad han däremot vänder sig mot och sågar är hur "vanligt" folk behandlar aktier och fonder.

    SvaraRadera
  4. Jag tycker att du har gjort bra val - ev. kan du komplettera med Charlie Söderbergs - Ett rikare liv som ger lite perspektiv på sambandet mellan pengar och tid. Eftersom det senare också är ganska viktigt...

    SvaraRadera
  5. Charlie - är det han i Lyxfällan?
    Ska kolla den boken med. Tack för tipset!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg