Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Inflationsspöket

Oj, inte heller jag hade väntat mig en räntehöjning. Häpp! Ny reporänta blir 4,25 %.

Inflationen ses som ett större hot än tillväxten. Det är en balansakt utan like. Dessutom innebär osäkerheten för framtiden att vi inte vet om räntan höjs eller sänks framöver.

Positivt i det hela för oss småsparare är att kronan stärktes vilket ger oss lite mer för pengarna om vi köper fonder i exempelvis tillväxtmarknader. Även mot Euro och US Dollar stärktes kronan lite.

När det gäller bolånen ligger jag alltid rörligt. Det har historiskt sett visat sig vara billigast och så lär det bli även i framtiden. Det är svårt att ha god timing med räntor - precis som med börsfall. Om du funderar på att binda dina bolån så lyssna inte på din bank åtminstone, de vill bara låsa dig i deras produkt och inte ge dig möjlighet att byta låneinstitut.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

Populära inlägg