Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

En dåres försvarstal

Skatteåterbäringen är nära!!

Redan nu på måndag så ska det gå att logga in på Skatteverkets hemsida och kolla hur mycket det blir.

Vad ska du göra med dina slantar? Tips från coachen på Ikanobanken är att exempelvis spara i en buffert. Det är smart, vettigt och begåvat. Men det tänker inte jag göra!

Nej, återbäringen går till glada dagar i solen, glass, semesterresa, stuga i Skagen, lättja, sommarkläder, nöjesfält, djurparker och annat som hör sommaren till. Här ska inte sparas, inte.

Sommaren och semestern är en tid för kontemplation, nedvarvning och att ladda sina batterier. Att verkligen njuta av ljuset och soliga, varma dagar och kvällar. Jag behöver det - du behöver det!

När höststormarna gnyr och det regnar horisontellt, då ska jag huka över mina excelark igen och fördjupa mig i en buffert. Samtidigt som jag småler och tänker tillbaka på allt roligt som hände under sommaren.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

  1. Tja, vi som har verksamhet registrerad får glatt vänta till December!

    SvaraRadera
  2. merakosing,
    Nejdå, ansök om förtidsåterbetalning :)
    Det gjorde jag och fick 19k för 2 veckor sedan ungefär. Jag har använt pengarna för att lägga upp ett månadsbuffertskonto.

    SvaraRadera
  3. Hej nu lönar det att bekanta sig med http://www.bidleaders.se. Jag ropade därifrån en bärbar DVD Lg (värd 199€ ca 2000kr) för 5.75€ ca 50kr , jag fick också en Topfield digibox (värd 595€ ca 6000kr) för 2.80€ alltså ungefär 30kr och jag använde ändast 5 BUD !!!!
    Jag har också fått en Nintendo WII för 1.78€ ca 20kr
    En gång had jag tur och fick en PSP slim med bara ett BUD priset blev 0.78€ ca 10kr
    Har också fått en Sony HDD video kamera för 0.38 € ca5kr
    Ja jag kan bara rekomendera denna sida åt er lycka till !!!

    SvaraRadera
  4. Samma här skattepengarna ska gå till en resa, inte en krona ska sparas :)

    SvaraRadera
  5. Ja, visst är det lättare att spara andra årstider, är väl något psykologiskt med det också. På sommaren vill man ha roligt, utan eftertänksamhet. :-)

    Jag får ju dock sällan in så mycket pengar på en gång som när återbäringen kommer, så jag kommer spara en stor del av den ändå, just för att min vanliga lön är så trist. Men allt sparas inte - så det så! :-)

    SvaraRadera
  6. Du gör rätt för dig, lev för stunden, och framför allt på sommaren. Min återbäring räcker till ungefär 500 st glassar har jag räknat ut :)

    Dessutom ska jag vara lite jobbig idag, har du lust att ersätta min gamla blogg - ett rikt liv, mot min nya - jag ska bli rik?

    Trevlig helg Per!

    SvaraRadera
  7. Patrik

    Jo jag vet att den möjligheten finns, dock får man söka på ett estimerat belopp.

    Jag tycker att det skulle vara omvänd prioriteringsordning. ta företagarna först och privatpersonerna sedan.

    I dagsläget känns det som att skatteverket tycker att alla j@vlar som har näringsverksamhet registrerad är jobbiga.

    Får väl kanske söka om förtidsåterbetalning då det rör sig om minst 30 000:-, dock har jag inte riktigt koll på skatteåterbetalningen när jag har minskat min expansionsfond.

    SvaraRadera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  9. En väldigt sund inställning! Själv får jag inte tillbaka så jättemycket, men en trevlig 30-årspresent till mig själv ska det nog räcka till. :)

    SvaraRadera
  10. Mina slantar åker in på börsen (förmodligen NYSE).

    Carolus

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg