Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

För tjock plånbok

Min plånka är för tjock.

Inte med pengar, om ni trodde det, utan av alla dessa förbenade plastkort som jag får från höger och vänster. Plastkort från skoaffären, från klädkedjan, sportaffären.. ja, så rullar det på.

Alla dessa kundklubbar med sina bonussystem som man måste vara med i för att få rabatt. Och få gå på 'exklusiva' förhandsreor. Tröttsamt.

Nu var plånboken så tjock att jag hade svårt att sitta normalt och blev sned i ryggen. Så jag fick vackert ta och sanera bort en hel hög med plastbitar så att plånkan inte längre såg ut som en amerikansk fotboll. Korten hamnade i en skrivbordslåda och lär ligga där till tidernas ände. Amen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

  1. Jag har sedan flera år en minimal "plånbok" som bara rymmer busskort, kontokort, körkort och bonuskort hos två stora livsmedelskedjor.

    Pengar behöver inte ligga i plånboken, det kan man ju ha löst i fickan. Mynten lägger jag i en PET-flaska när jag kommer hem. Kvitton lägger jag nånstans på skrivbordet och slänger någon månad senare...

    Det fungerar utmärkt! Den enda nackdelen för mig, är att jag inte har med mig alla plastkort jämt -- men det är väldigt sällan de behövs, så det är inget problem egentligen.

    SvaraRadera
  2. Ja, bra skrivet. usch. Jag kan inte låta bli att tacka ja till dessa plastkort, men som sagt, besväret med att hålla rätt på dem och ångesten varje gång man köper något och kortet ligger hemma i köksskåpet uppvägs aldrig ens på långa vägar av en eller annan premiecheck på femtio kronor (som man ju sedan dessutom också, ska hålla reda på och handla upp.)

    SvaraRadera
  3. kika gärna in på www.stoppa-storebror.se

    nu får det vara slut med övervakandet!

    visste du att du kan ringa till ica och fråga vad du köpte där förra veckan,förra månaden,förra året?

    SvaraRadera
  4. Ja, det är faktiskt inte alls kul med att sådan information registreras.

    SvaraRadera
  5. Skriv upp alla kortnr på en lapp som du plastar in och har i plånboken. Då slipper du släpa med dig alla kort men kan ändå ta del av alla rabatter och förmåner. Lite jobbiggare för butikspersonalen men mycket skönare för dig. Trevlig sommar i hängmattan!

    SvaraRadera
  6. Har inga problem med plastkort men minn plånbok blir fylld med kvitton. Lider av någon sorts kvittofetish :(

    SvaraRadera
  7. Det var ett bra tips, Kristin. :)

    Snåljåpen, samma här. Kort OCH kvitton. Jag läser ju aldrig dem mer men ändå sparar jag på dem.

    SvaraRadera
  8. Det borde snart komma något "samlingskort" som kan "laddas" med alla dessa hundratals rabattkort som finns runt om i butikerna. Ett universalkort helt enkelt.

    Borde väl vara en lätt match att kunna lagra sådan information på ett "chipkort" (snarare än en magnetremsa).

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg