Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Tack Wanja!

Det här är ingen politisk blogg, men jag kan inte låta bli att applådera Wanjas beslut att inte avgå som LO:s ordföranden. Liksom Mona Sahlin, och inte minst Lars Ohly, så är hon en oerhörd tillgång för den borgerliga alliansen.

Mitt liberala hjärta klappar alltid för vänsterpolitiker som saknar förmågan att sätta sig in i vad som de facto intresserar en hederlig svensk arbetare. Att nu Mona dessutom tassar ut ur kulisserna och ger sitt stöd åt Wanja gör inte saken ett dugg sämre.

Det är både lustigt och skrämmande hur ignoranta arbetarrörelsens företrädare är mot de som ÄR arbetarrörelsen - medlemmarna i LO, till exempel.

För ett antal år sedan, innan jag läste på Universitetet, jobbade jag på fabrik. Ett jobb med verkligt låg status. Jag och mina kollegor var 'pöbeln' och ansågs nog från både ledning och annat håll sällan förstå vårt eget bästa. Ingen människa i världen tycker om att anses sakna förmågor. Inte minst var det en anledning för mig att studera vidare.

Wanja är ju ingen 'broiler-politiker' utan har faktiskt jobbat en gång i tiden. Har hon glömt bort de tidiga åren eller förträngt dem?

Jag vill inte ha höjd skatt. Men jag applåderar Wanja. Ju längre den här affären pågår desto bättre för alliansen.

Kommentarer

  1. Instämmer till 100%. Vi pratade på jobbet häromdagen vilken tillgång hon blir för Alliansen om hon väljer att sitta kvar. :)

    SvaraRadera
  2. Jag förstår inte varför det är bara Wanja som hängs ut, där är fler i den styrelsen eller...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg