Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Ny nisch

Behövs det en bok om privatekonomi för kvinnor? Jag känner tveksamhet men om du vill läsa den så kan du köpa den för strax under tvåhundra kronor.

Författaren Birgitta Piper menar att just kvinnor är mer lättlurade, exempelvis av pensionsförsäkringssäljare. Är det så, tjejer?

Frågor som ställs i boken är bland annat:
Hur fungerar pensionssystemet? Vad ska man tänka på när man sparar i fonder? Vilka försäkringar måste man ha? Hur får man förmånligast lån? Vilka sparformer är bäst? Hur ska vi vanliga dödliga kunna fatta rätt beslut i denna djungel som inte ens experter har full koll på?

Hmm? Är det speciella kvinnofrågor?

Birgitta Piper är ekonomijournalist på Sydsvenskan. Ge henne en bra start inför pensionåldern och köp boken, vet jag!

Kommentarer

  1. Nä, så tramsigt, inte behövs det SPECIELLT för kvinnor. Nu är jag tillbaka och ska försöka blogga igen, så kul att hälsa på dig igen. Ska uppdatera mig sen, hehe. Stor kram

    SvaraRadera
  2. Är det här s.k. redaktionell reklam?

    Om inte - hur kommer det sig att du köpte boken, varför valde du just denna bok och vilka valde du bland, dvs vilka valde du bort?

    SvaraRadera
  3. Hej Life! Du är saknad! Mycket saknad! :)

    Anonym, jag var tvungen att slå upp 'redaktionell reklam'. :D
    Och då blir svaret 'nej'. Jag försökte vara lite cynisk, men det gick kanske inte fram. Och nej - den här boken skulle jag inte köpa. Och inte rekommendera eftersom jag inte läst den. Så det kanske blev ett 'icke-inlägg' av det. :/

    SvaraRadera
  4. Tror inte kvinnor är mer lättlurade. Däremot tar de ju enligt undersökningar ofta för låga risker med låg avkastning som följd (medan män är tvärtom). Det kanske man borde skriva en bok om. =)

    SvaraRadera
  5. J, så är det konstaterat. Förståelse för sin risknivå - det är dock helt utan genusperspektiv. :)

    SvaraRadera
  6. Du har ju själv skrivit svaret i Din blogg:
    Fru Penning, som inte har intresset eller anser sig ha kunskapen. Detta är nog mycket vanligt bland kvinnor. Köp denna bok till Din fru så kanske hon blir intresserad! Efter att ha läst boken vill hon kanske att ni sparar mer i bufferten än riskerar pengarna på börsen.

    SvaraRadera
  7. Häpp! Men då kanske hon tar över bloggen med? :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg