Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Lek och lär

Idag hittade jag minsann ett hus på nätet som jag vill ha. Rent spontant, så här innan jag sett det i verkligheten.

Det är en gammal villa, från 60-talet. Då byggdes det med mer kvalitet än idag, med bättre virke och med hantverkartraditionens stolthet. Huset är teglat och har fått ett nytt tak. Renoveringen tycks vara gjord med omsorg och kärlek. Nytt uppvärmningssystem med jordvärme. Och en prislapp som inte förskräcker alls.

Familjen Penning åker nog på visning i helgen, sedan får vi se. Men även med en viss budgivning tror jag att det är ett bra hus. Mina föräldrar bor i ett liknande och det är fint som aldrig förr.

Om jag jämför den här kåken med en annan nybyggd i närheten så konstaterar jag att det inte finns fräcka vinklar eller panoramafönster. Inte heller öppet i nock eller spektakulärt kök. Trendfaktorn är betydligt lägre.

Däremot så finns det garderober och förvaringsutrymmen, ett riktigt garage istället för carport och sju kvadratmeter förråd. Det finns en källare istället för torpargrund. Tegelväggar istället för putsade byggskivor på regelstomme. Det finns rejäl tomt med buskar och träd istället för en liten teg av leråker. Det finns distans till grannar och privatlivets helgd istället för öppen insyn överallt. Och det finns yta - nästan etthundra kvadratmeter mer - samt ett utgångspris som är nästan 30 procent lägre.

Jag hoppas att verkligheten är så vacker som annonsen. I så fall vill jag ha kåken. Till och med om budgivningen sticker iväg med 20 procent ligger prislappen rejält under 'hippa huset'. Och med dessa pengar kan vi bygga på sparandet och leva livet - samtidigt som vi trivs i vårt 'nya' hus.

Kommentarer

 1. Lycka till! Bor själv i ett tegelhus från 60-talet med det du beskriver och är riktigt nöjd.

  Mvh - Niklas

  SvaraRadera
 2. Nej men då så. Är läget bra kan det vara nåt.

  SvaraRadera
 3. Detta låter som ett utmärkt objekt. Tegelväggar är bra, du slipper en massa underhåll.
  Tips: Kolla de närmaste omgivningarna vad det gäller järnvägar, vägar och annat som kan vara störande.

  SvaraRadera
 4. Tyvärr så blev det inget av det. :(

  SvaraRadera
 5. Synd Per! Vad var fel? En "oslipad diamant" eller "ett tillfälle för den händige"?

  SvaraRadera
 6. Ekonomikoll - 'den händige' som bor i huset lider av syndromet 'påbörja men inte avsluta'. För många ofärdiga projekt.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg