Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Välbeställd


Idag så vill jag rekommendera en eminent analys av Lundbergföretagen - en aktie som jag saknar i min portfölj men som skulle platsa väldigt väl.

Börsen klev några hack nedåt, men det är bara temporärt och går över tills imorgon.

Alla vill ha det gött när de blir pensionärer men få har tänkt till hur. Men många tror sig ändå kunna leva minst lika beställt som idag. Hur rimmar de ramsorna?

Den svenska demografin talar istället för rejäla skattehöjningar framöver eller rejäla indragningar i välfärdssamhället, vilket torde ge oss smalare pensionärer som allt flitigare rotar efter tomburkar i papperskorgarna.

Vill du bli en välbeställd pensionär så lär du få fixa det själv - genom att spara flitigt och anpassa kostymen efter verkligheten. Vill du bli en lycklig pensionär dessutom - bli en rebell!

Kommentarer

  1. Den här bilden passar bättre.

    http://pioneermind.ir/wp-content/uploads/2008/12/funny0009.jpg

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg