Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Goda vanor och dumma misstag vi väljer

Visst är du intresserad av att leva och verka till etthundra procent?

Det handlar ju till stor det att våga välja här i livet - välja eller att välja bort.

För de dummaste misstagen klyftiga människor gör vill du väl välja bort?

Ja, där fick jag till samtliga tre titlar i det här årets första boktävling! Den här gången så är det lite mindre privatekonomi och lite mera tid bland titlarna.

Jag lottar ut följande titlar:

  1. De 7 goda vanorna - att leva och verka till 100 %
  2. Våga välja - planera ditt liv med kaizenmetoden
  3. De 10 dummaste misstagen klyftiga personer gör och hur man undviker dem
Lotterilagen anmodar mig att avkräva en motprestation. Tävlingsbidraget från dig är att du kort berättar om ett dumt misstag du gjort, konsekvensen av det och förhoppningsvis det lyckliga utfallet till sist. Dessutom får du välja vilken bok du helst önskar.

Mail in ditt bidrag till per.penning@gmail.com och håll tummarna. Tävlingen är öppen till och med söndagen den 16 januari.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg