Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

En tistel som jag

Det finns många bra ordspråk i världen men ett av de som jag tycker mest om är det som den ryska författaren Maksim Gorkij myntade: Barn är jordens levande blommor. Ja, så rätt han hade och så vackert formulerat?

Barn är jordens levande blommor. De är vårt nu och de är vår framtid. Vad kan väl vara viktigare än de små människor som likt oskrivna blad kommer till denna värld utan cynism, intolerans och fördomar? Att samhället inte ser det så är en skam. Se bara på straffvärdet för barnvåldtäkt och den tandlösa groominglagen. När det handlar om pengar, så som i PirateBay-målet, är det annat ljud i skällan, för då handlar det om förlorade intäkter och inte om människor som far illa.

Själv har vi en son som har ett mycket stort hjärta och en empatisk ådra som jag både förundras över och är oerhört stolt över. Kanske jag själv var så som liten? Tyvärr fick jag lära mig att både försvara mig fysiskt och verbalt i skolan. Mobbing och översitteri var vanligt förekommande. Om du inte lärde dig att försvara dig så gick du under. Jag har idag en mycket skarp tunga och trots mina många levnadsår tål jag inte att någon försöker sätta sig på mig även om jag numera väljer mina strider. Jag överlevde och blev en vinterhärdad tistel istället för en rar blomma.

Jag hoppas innerligt att vår son inte kommer att utnyttjas genom sina fina mänskliga egenskaper. Jag hoppas verkligen att så aldrig blir fallet. Jag önskar att vår son kan växa och blomma till en fantastisk vuxen människa som kommer att hjälpa och stötta andra och få beundran för sin godhet och omtanke. Men det kommer inte att ske om denna lilla rara växt blir nedtrampad av elaka fötter. Då dör den. Eller blir en tistel som jag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg