Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Beviskraft

Så som vuxen man och dessutom med några år på nacken är jag trygg i mig själv. Det är skönt att det är så men nog minns jag turbulenta tonår då andras åsikter ofta vägde tungt. Det är inte annorlunda att vara ung idag, förmodar jag, men troligen ett än hårdare klimat.

Mobbare och mobbing är en gräslig föreetelse. Att ägna sig åt att förminska andra verbalt eller fysiskt är höjden av ynkedom. Men likväl så lider många unga i det tysta. Så får det inte vara.

Genom projektet 'Superman' arbetar Andreas Jonsson mot mobbing - ett hedervärt kall som vi alla borde stötta. Mer information finner du här. Sprid gärna detta buskap vidare.


Det finns sju så vackra logiska krafter som jag själv har skrivit ut och fäst på väggen. De hjälper mig själv att aldrig tappa kursen - den att inte låta andra stå vid rodret i mitt liv.

Den första av dessa är att göra avslut med sitt förflutna så att det inte förstör ditt 'nu'. Den andra innebär att du inte ska bry dig om vad andra tänker om dig.

Tiden läker nästan alla sår, så ge dina sorger tid att bearbetas. Ingen annan i världen är heller orsak till din lycka - bara du. Jämför inte ditt eget liv med andras för du har ändå aldrig hela bilden klar för dig.

Grubbla inte för mycket, det är helt i sin ordning att inte ha alla svar. Le - för världens alla problem är inte bara dina.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Tack!! Dessa sju logiska krafter ska också fästas upp på min vägg./ Eva

    SvaraRadera
  2. Hurdan har detta med ekonomi att göra?

    För övrigt är det bara gamla flosker.

    Du är en hycklare tycker jag.

    SvaraRadera
  3. @ Anonym 16:15
    Din kommentar hanteras bäst under punkten två ovan.

    SvaraRadera
  4. Synd det här med mobbing att det aldrig tycks få ett slut. Men samtidigt så är det säkerligen väldigt naivt att tro att man kan bli av med mobbing. Mobbningen är nog tyvärr en så grundläggande del i det sociala mänskliga medvetandet, speciellt när barn släpps fria så som de blir i skolan. Tycker dock att man till 110% ska göra allt i sin makt för att få ett slut på förtryck av barn och andra individer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det finns överallt - grovhugget och förfinat. Bland barn och bland vuxna. :(

      Radera
    2. Absolut! Bara det att mobbing brukar handla om barn. När det gäller vuxna så är det inte ett dugg bättre. Bara det att man kallar det något annat va? =)

      Radera
  5. Hej Per, jag vill bara berätta att jag tycker mycket om din blogg! Tack för den. Jag tycker du verkar vara en riktigt bra person och allt annat än en hycklare. Läser även Lundaluppen som jag tycker har väldigt bra aktieanalyser. Fastän jag började leta ekonomibloggar för att följa typ Lundaluppen måste jag konstatera att dina inlägg är mer intressanta för mig. Hälsningar från Åland

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg