Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Periodvila

I små rännilar flyter nu allt efter små utdelningar in i den Penningska portföljen. Avyttrade Realty Income, Apple, Handelsbanken, Swedbank och Castellum har nu tillfört en slant i sina enorma kassakistor till vår lilla spargris. Nu är det torka tills i Maj då Industrivärden och Sampo ligger i kö.

Jag funderar lite på fortsättningen. Den 2 April hade vi den senaste toppen (445,61) av alla toppar på OMXSPI och den stora frågan är när den sista av dessa nås? Det mänskliga ögats förmåga att läsa in mönster i allt gör mig lite nervös. Psykologins makt är stor och respekterade Bessers diskussion kring börstoppar är för mig synnerligen intressant. Att inte investera nytt kapital när börsen ligger högt är en av de deviser jag nickar mest gillande kring.


Aktieportföljen har växt i värde med drygt 3% sedan årsskiftet - samtidigt sparar jag investeringskapital i räntepapper som nu utgör ungefär 6% av portföljens värde. En av mina två banker hänger dessutom löst nu efter utdelningsdagen, en uppåtdipp i veckan som kommer kan betyda försäljning.

Andra resonerar så klart annorlunda - för egen del har jag haft min beskärda del av onödiga förluster och ser en lugn, tråkig och passiv tid framför mig som investerare. Hur resonerar du?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Normalt tycker jag alltid att det finns lågot som är köpvärt i min portfölj och investerar det kapital som 'rinner' in varje månad. Har dock blivit lite avvaktande på senare tid då portföljen har gått upp 6% på bara en månad trots att inga nyheter om bolagen eller ekonomin i stort egetligen har kommit ut. Inget nytt alltså men ändå är aktierna 6% dyrare på en månad....är detta verkligen logiskt beteende från investerarna eller är det tecken på överhettning??

    SvaraRadera
  2. Frivid42:
    Bilden jag nyss la upp på vår blogg tycker jag passar bra till ditt resonemang! :)

    SvaraRadera
  3. Jag har bestämt mig för att fortsätta köpa så länge jag ser något av bolagen jag bevakar som köpvärt. Men även jag har funderat på att allokera om mitt sparande. Dock så känns det svårt att jobba med timing jämfört med pricing och hur ska jag få en avkastning, som är god nog, på kapital som bara ligger och väntar på ett lägre index. :)

    Blev förresten nyfiken. Vad är det för räntepapper du köper?

    Mvh DF

    SvaraRadera
  4. Cicero och Catella Avkastningsfonder. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Intressant! Spiltan Räntefond Sverige är annars intressant med sin låga avgift och jag har sneglat lite på den. Vore intressant att få höra hur du tänker. Att dina fonder forhoppningsvis ger bättre avkastning känns som en enkel gissning?

      Mvh DF

      Radera
    2. Det är relativt hugget som stucket vilken eller vilka av dessa 3 man väljer - det är ett parkeringsförfarande med en förhoppningsvis bättre avkastning än ett högräntekonto. :)

      Radera
    3. Ok tack då hänger jag med!

      Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg