Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

En budgeterad jul


Jag behöver antagligen inte påminna dig om att tiden är på väg att rinna ut. Julen är bara drygt två veckor bort. Har du finansierat julen i förväg? Är alla klappar, pynt och julmat redan ihopsparat under året som gått? Då tillhör du en rar skara för det stora flertalet vet redan med sig att januari blir en fattig månad.

Om det nu är fallet så kan du iallafall trösta dig med att det kommer fler jular och kan du vara bättre förberedd. Om du väljer att budgetera och spara en slant varje månad för att kunna betala för en fullt finansierad jul nästa år - då är din budget din egen jultomte som kommer med den bästa presenten. Ingen ångest och inga betalningssvårigheter efter nyår, det låter väl prima?

Din budget kan hjälpa dig att hitta lite extra pengar och visa hur mycket du har. Budgeten kommer att ge dig några hälsosamma gränser. Det kanske inte blir den fetaste julen - men den är betald! Och kanske det kommer att kännas som en stor uppoffring - eller inte alls.

Det är nämligen överraskande kul att ha kontroll över sina pengar och fatta beslut baserade på uteblivna utgifter och med äkta prioriteringar som kommer från hjärtat. Att inte skuldsätta sig för sådant som du egentligen inte bryr dig om! Oavsett hur julen sedan blev så kommer januari att bli en mycket ljusare start på ett bättre år. Öppna ögonen och njut av helgfrid som du har råd med!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Läs om tankar kring mina investeringar och aktier på min blogg hos TradeVenue

Kommentarer

Populära inlägg