Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Sista veckan


Blott en endaste arbetsvecka återstår i Kryptan - det namn jag givit min nuvarande arbetsgivares kontor. Ett ganska passande namn. Det är rejält dött och kvalmigt klimat, de få kollegor som finns där är oinspirerande och sammanbitna samt att de skräpiga arbetsuppgifter jag har är sorgesamt trista och meningslösa. Jag vet med mig själv att jag borde undvika att lägga någon som helst energi på det som jag ska lämna - men sitter man i skit så luktar det och i sig är det svårt att ignorera.

Det är tveklöst ganska enkelt: jag vill inte vara där och ingen vill ha mig där heller. Inte min chef, som lider av mental förstoppning och, inte ägarna, som ser mig som den kostnad jag är, och inte den trogna, näst intill religiösa, lilla falang av företagstrogna. De sistnämnda har varit i firman så länge att de uppnått en sorts självupptagen status där de ser sig som något förmer - och gärna visar det. Inombords så kan jag inget annat än att le - att vara patetisk tar sig så många uttryck. Sandlådan är aldrig större än vad vi gör den till.

Jag tittar lite i portföljen inför veckan som kommer. Några affärer har det blivit och likviditeten är på väg att minska rejält. Vi har fått ett guldkors i OMXS30, närmare bestämt den 5 september, även om lutningen på SMA200 ännu inte vänt uppåt. Jag är beredd på att följa trenden och investerar därför lite mera. Några affärer var dock rent känslomässiga vilket jag skäms lite för.

In kom följande papper:
  • StarBreeze
  • Paradox Interactive
  • Gaming Innovation Group
Och ökade gjorde jag i:
  • Corline Biomedical
  • Idogen
  • Lucara Diamond Corp
Jag vågar inte ligga utanför spelbranschen och speciellt inte dessa bolag. Det som händer är alltför spännande och jag tror på att det kan hända otroliga ting. Prata om att vara ambivalent. 

Biomedicalbolagen är tre till antalet i min portfölj och om bara en lyckas väl så är det en god affär på sikt. Lucara Diamond var denna gång det mest självklara valet att öka i - ett mycket välskött bolag.

I veckan som kommer jag jag hopp om att kunna komma in lite billigare i vårdsektorn, den som just nu debatteras flitigt av våra populistiska politiker, samt verkstad.

Hoppas ni får en fin vecka i alla aspekter.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg