Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Månadssummering 2017 Februari


Där tog februari raskt slut och det blev en ny månad. En härlig skidresa förgyllde vecka tio men nu är en annan åter i grottekvarnen. Det är kul att jobba men det tar då för mycket tid ska ni veta. Jag tjänar hyfsat bra tycker jag så guldhönan matas med så mycket guldkorn det bara går.

Det finns fördelar med korta månader så som denna som passerade - mindre kostnader och mera lön blir det av automatik. Galet mycket pengar in gjorde att en hel del kunde sparas och placeras. Restbeloppet efter ordinarie betalningar och sparande blev drygt sjuttontusen riksdaler -hönan göddes med tjugotvå lakan.

Ett träningskort på drygt tretusen kronor var en av de större avvikande utgifterna som egentligen inte är en utgift - slantarna komma åter från arbetsgivaren nästa månad så som friskvårdsbidrag.

Realtillgångarna som är två personbilar och en villa värderas idag till 3 633 307 kronor i min kalkyl. Sådant är alltid lite vanskligt så därför ligger detta helt utanför min kalkyl.

Kapitaltillgångarna ökade med 7,25 % eller 46 576 kronor sedan förra månadsskiftet varav 36 000 kronor är sparade slantar denna månad. Utmärkta siffror tycker jag.

Skulderna minskade med 0,24 % eller 6 498 kronor. Inte superbra men alltid i rätt riktning.

Skuldsättningsgraden är numera 418 % och ned från förra månadens 451 %.

Prognosen för helåret är nu att nå 34 % ökning av kapitaltillgångarna och minska skulderna med drygt 4 %. Balans mellan skulder och kapital tycks kunna nås under 2021 då vi är 54 år gamla. Ja, huset räknas så klart inte in i den balansen. Skulderna är avbetalda 2040 då vi fyller 73 år med nuvarande amorteringstakt.

Ja, det var det hela. Ytterligare fyra månader framåt ser finfina ut och inte omöjligt att sparandet kan nå en hundrafemtio papp ytterligare.

Läs även andra bloggares åsikter om , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg