Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Månadssummering 2017 april


En kall månad vädermässigt men en het finansmånad - enkelt sammanfattat så har det gått finfint på alla sätt. Vi ligger in en intjäningsboom och dessutom har innehaven utvecklats bättre än mål. Fru Penning har dessutom fått en nytt jobb som påbörjas efter sommaren så intjäningsförmågan bibehålles framgent. Det finns hotande kostnader i närtiden, så som byte av en personbil och det är inget som förgyller - inte för sådana som oss som strävar mot ekonomisk frihet.

Jag har beslutat att ta enbart 3 veckors semester i sommar för att ha dagar kvar till vår stora resa som sker kring årsskiftet. Kan te sig lite torftigt då jag jobbar mer intensivt än vad jag önskar men det finns en verklighet att förhålla sig till. Däremot har jag räknat lite på pension och en tidigare sådan och vad det innebär - det ter sig ljust och jag lär återkomma i frågan.

Månadsrapporten för april ska signeras och böckerna ska stängas. Realtillgångarna sjunker något efter föregående månads bostadsprishöjning. Sammantaget 3 816 947 kronor med består bostad och personbilar av - det är vad vi äger.

Kapitaltillgångarna fick sin vanliga påse pengar men plus med två tusenlappar. En god värdeökning och ytterligare en rejäl slant till semesterkontot gav 6,19% upp eller 44 752 kronor.

Skulderna sjönk rejält då vi balanserade ned krediterna och slutade på minus 0,73% eller 19 468 kronor. Inget märkvärdigt då det låg i korten att så skulle ske.

Skuldsättningsgraden blev nu 367% jämfört med föregående månads 394%.

Prognosen för helåret får sig en justering. Kapitaltillgångarna ska nu enligt mål nå 39% i ökning på helåret och skulderna ned med 4,26%. Sedan start 2011 ska då 250% nås i kapitaltillgångar och skulderna -18,15%.

Balans mellan skulder och tillgångar kan möjligen nu nås 2021.

Läs även andra bloggares åsikter om , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg