Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Månadssummering 2017 maj


Sköna maj - välkommen! Vädret i Skåneland är, när detta nedtecknas, så som en högsommardag. Visst är livet vackert och härligt när dagen är som sådan?

I skuggan med mitt älskade starka kaffe sitter jag nu och gör månadsbokslut. Då jag inte är en datumterrorist, utan inte ens bryr mig om när min födelsedag infinner sig, är jag medveten om att det fortsatt är flera dagar kvar på månaden. Men vad gör väl det? Skulle finanskraschen infinna sig på måndag så gäller inte min kalkyl likväl. Det finns egentligen inget som är värt att kalla en prognos eller budget - allt borde kallas gissning.

Jag är sällan ångestfylld men ibland kommer det över mig. Denna månad är det buffertångest. Familjen Penning är usla på buffertsparande. Därför är detta nu igångstartat, ett trist konto med låg avkastning, där ett engångsbelopp petats in motsvarande 15 tusenlappar och som sedan med en suck varje månad ska få tvåtusen kronor tillfört sig. Vad ska man kalla ett buffertkonto? Guldhönan heter ju investeringarna så det får väl bli något annat motiverande - någon som har ett tips?

Fortsatt har familjen Penning höga inkomster som kulminerar under juni månad. Sedan blir det ett par månader då fru Penning går på a-kassa. Under september ser vi sedan en normalisering till standardnivåerna som fanns under förra hösten.

Kapitaltillgångarna fick ett rejält tillskott. En hyfsad värdeökning och ytterligare en rejäl slant till semesterkontot gav 6,27% upp eller 36 498 kronor.

Skulderna sjönk ganska bra och slutade på minus 0,39% eller 10 387 kronor. Målet är att nå en nolla på kreditkortet varje månad vilket inte är fallet. Här är dock ingen kreditkostnad.

Skuldsättningsgraden blev nu 348% jämfört med föregående månads 367%.

Prognosen för helåret får sig en justering. Kapitaltillgångarna ska nu enligt mål nå 38% i ökning på helåret och skulderna fortsatt ned med 4,26%. Sedan start 2011 ska då 248% nås i kapitaltillgångar och skulderna -18,15%.

Balans mellan skulder och tillgångar kan möjligen nu nås 2021.


Jag har också påbörjat en Pensionsprognos baserat på det oranga kuvertet. Om Guldhönan lever och frodas blir det fröjdefulla levnadsår framgent. För denna månad ligger min pensionsprognos på 61 % av vår nuvarande inkomst. Denna beräknas så som att Guldhönan ger månatligt bidrag under 15 år från en eventuell pensionsdag vid ca: 62 års ålder.

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg