Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Månadssummering 2017 september


Den första höstmånaden tog slut på en helg och en ny tar sin början. Hur gick finanserna för den Penningska klanan? Det har ju varit storinköp av personbil - och vad det innebär för vad som finns i skattkistan. Inga siffror går min väg av den anledningen.

Jag brukar inte nämna realkapitalet i min blogg vilket jag gör nu. Kalkylledes höjdes den med bilens uppskattade värde (89 900 kronor). Här finns huset och ytterligare en personbil. Droskornas värde sjunker månatligen med schablonmässigt 2 procent.

Kapitaltillgångarna sjönk med 6 637 kronor. Prognosen är att nå 858 tusenlappar tills årsskiftet. Av dess frångår dock en semesterresa över jul och nyår med ungefär 100 lakan.

Skulderna ökade med 56 199 kronor.

Skuldsättningsgraden steg till 326 procent.

Skuldkvoten steg till 355 procent.

Räntekvoten sjönk till 4,59 procent.

Balans mellan skulder och tillgångar kan nås under 2023.

Nåväl, det mest intressanta är egentligen min nya sparmatris. I den jag jag lagt in de olika sparmålen som vi har avseende allt från kapitalsparande till semesterresor. Målet är att totalt spara 47 procent av våra inkomster och här ingår också CSN-lån och bolåneamorteringar. Denna månad är jag nöjd med då vi nådde 55 procent.

Ha en skön söndagkväll!

Läs även andra bloggares åsikter om , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg