Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Lyskraft till jul


Här kommer en liten julhälsning från ett snöigt Skåne - eller inte. Detta är ett förinspelat meddelande då jag inte ens är i landet denna julafton. När ni går i vintermundering softar jag i shorts och piper över att jag är lite för varm fastän jag sitter i skuggan.

Men jag tycker om julen, åtminstone delar av den. Hysterin, klappjakten, släkttvånget och sorgen över att många barn faktiskt far illa under helgerna på grund av supande och gräl är baksidor. Ledighet, kontemplation, tid att umgås och möjlighet att nå lite mera av inre lugn är de vackra delarna. Det ligger i vårt ansvar att ta tillvara det som vi vill ha och att se till att fasa ut det osunda kring julen, eller hur?

Julkort tycker jag fortfarande är en fin tradition, speciellt om man lägger vikt vid att göra personliga sådana, kanske med något foto och så handskrivet - det är fint. Det kommer inte så många längre då folk tror att en hälsning i sociala medier duger - men det gör det inte! Julkort är fint! Julkort är så som jag vill ha det!

Jag fick minsann ett fint kort ifrån Lysa och det gör att jag ger dem många, glada julhälsningar. Ett riktigt kort! Där har ni att lära, alla ni andra! Jag smälter av sådan omtanke - även om jag inser att det finns ett marknadsbudskap också. Men vad faen - jag sätter väl in hundratusen till då!

Ett riktigt julkort från Lysa!
Alla, anser jag, bör ta julhelgen till att vila - vila från skola, jobb och andra engagemang. Det blir lättare att lyssna till kroppens signaler om man ger sig själv lite ro. Själv använder jag mig mycket bokstaven L i min minnesformel för en bättre vardag - Långsamt. Allt är värt att göra långsamt annars är det inte värt att göra alls. Att göra saker långsamt gör dig närvarande i nuet. Svårt i början, kanske, men det går att träna fram - tro mig.

En god jul önskar jag dig som läser detta. Jag tror att du får just det - om du bara bestämmer dig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg