Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Nyårlöftet


Att träna mera och att gå ned i vikt är de två vanligaste nyårslöftena som ges. Hade det fungerat så hade svensken varit smärt och fit - så varför pyssla med dylik självbedragelse? Jo, för att ett nyårslöfte är i förlängningen en spegel av din karaktär och viljestyrka. Att åstadkomma en förändring i en riktning man önskar är bra. Själv tänker jag att dricka mer vin under 2018 - det blev lite lite av den varan under 2017. Samt rösta bort regeringen.

Sedan så har jag fler löften. Jag ska lämna blod så ofta jag får. Det är den yttersta gåvan. Och det är samhällsekonomiskt positivt. Det behövs alltid fler blodgivare - gör det du med!

Jag ska inte gnälla mer. Inte på ett helt år iallafall. Jag har det oförskämt bra och det har du med. Lite klädsam tacksamhet är på sin plats.

Jag vill bli smalare. Inte på grund av fåfänga utan för att ett knä värker. Sådant drabbar gamlingar som jag. Några kilon mindre i ledbelastning per steg kan bli vägen ut ur smärtan?

Vi ska spara 52 procent av våra inkomster. Det sket sig med en gång. Men varje månad är en ny månad så ambitionen kan fortgå elva gånger till under 2018.

Jag ska vara mindre ego. Mer omtanke. Jag ska vara snällare. Mer vänlighet. Och jag ska vara hjälpsam. Mer handtag.

Ett nyårslöfte är ju ett löfte till dig själv?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg