Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Eftermäle


Vi har alla det i oss, tro det eller ej. Inom oss har vi den bästa versionen av oss själva - och vi kan låta den träda fram i all sin glans, bara vi bestämmer oss för det. För hur länge ska du vänta innan du kräver det bästa för dig själv?

Det handlar inte om vem som är bäst eller visar de bästa resultaten, inte vem som har mest pengar eller slår nya rekord. För just detta - att jämföra dig med andra - bringar dig bara bortom egenkontroll. Det enda viktiga resultatet för dig är att du blir den bästa du. Det är det enda loppet som är viktigt - om det ens är ett lopp.

För det är dina egenskaper, inte omständigheter, som gör dig till den människa du är. Och det är faktiskt ganska enkelt - världen bryr sig synnerligen lite om vad du tänker eller vet. Däremot bryr den sig en hel del om vad du gör. Istället för att prata så mycket - gör istället!

Work hard in silence, let your success be your noise.

Frank Ocean

Att vara den bästa i dig är att vara en bra människa. Det hör till. Återigen, det finns inget att prata om utan bara var en närhelst och när du kan.

I shall pass this way but once.
Any good that I can do
Any kindness I can show
To any human being
Let me do it now
Let me not defer nor neglect
For I shall not pass this way again.

William Penn

Goda människor är hjältar i vardagen - någon som avbryter ett bråk, hjälper någon, ställer upp för behövande. Att ta risker hör till eftersom en bra människa gör vad situtionen kräver och gör det utan oro. Det handlar helt enkelt om vem du vill vara och vad du vill lämna efter dig - en människa eller en mus?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg