Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Summering november 2007

Då var det dax. Huga!

Fonderna har surat en del under månaden. Allt på minus undantaget Indien som krupit upp 1% (Franklin India) respektive 3,1% (Simplicity Indien). Kina har gått sämst, -13,9% (Kaupthing Kina). Men jag är optimist - den senaste veckan har varit riktigt bra uppåt hela linjen. Jag avser inte att lägga om fördelningen.

Fondhönans värde är 104714 kronor. Det är en värdeökning på blygsamma 161 riksdaler. 20000 kronor har tagits ut för att betala en kortfristig skuld. Inköpsvärdet är 98300 kronor.

Aktiehönan har blivit ännu smalare under månaden. 45990 kronor är den värd, minus 2982 kronor. Men det är inga dåliga aktier jag har, så jag bidar tid och direktavkastningens fröjder.

Jag ljög om likvidgrisen. Den lever och har hälsan. 9 kronor finns det där. :-)

Lånen är nu på 1 186 446 kronor. Minus 3548 kronor. Utöver detta har alltså fonduttaget reglerat en skuld på 20000 daler.

Ny balans blir -1 035 733 kronor. Med huset inräknat är balansen 1 107 348 kronor.

Bottom line ger en ändring på -12067 kronor. Fel håll, liksom.

Jag har också räknat ut våra utgifters Måste, Spara och Vill denna månad. De blev inte så bra.

Måste 71% (Max 50%)
Spara 10% (Min 20%)
Vill 15% (Max 30%)

Den senare kan också uttryckas som att "fanken så många räkningar, nu blir det varken spara eller bira!'

Kommentarer

  1. Vad hände med dom sista fyra procenten?

    SvaraRadera
  2. Ja, de hamnar under VILL, förmodar jag. Men de saknas i mitt excelark.. Får nog räkna om..

    SvaraRadera
  3. Huga - ga minus ar ju aldrig skoj. Det ar darfor jag iiiiinte har nagon lust att gora min sammanstallning. Jag far dock ta tag i det i helgen anda. Atminstone ser det inte alls lika illa ut som det gjorde forra veckan vid samma tid ;-)

    SvaraRadera
  4. Det kommer bättre månader - håll ut!! :-)

    SvaraRadera
  5. hej!
    ja, här försvann 3000 till tvbänk, soffbord.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg