Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Ett virrvarr

Efter glada hejarop från mina kära bloggvänner så är jag nog ändå rätt nöjd med mars månad. Och nu fick jag till en Friskare på kuppen! Visserligen en Fusk-Friskare, men det struntar jag i!

Den föräldrapenning som jag registrerat för nästa månad kom nu. Lönen för April kommer att bli ganska skral och nu när jag överförde 2774 riksdaler till Aktiedirekt lär det bli ännu tunnare. Men som den begåvade säger - betala dig själv först.

Jag tänker på Fattigpappan och hans vedermödor när hustrun kom hem idag efter en ansträngande shoppingrunda. Tio klädaffärer lyckades hon ta sig igenom och slutnotan blev ändå inte mer än 270 kronor! 'Jag är ingen shoppingkvinna' sa hon trött. Jag kan då inte klaga på det. :)

Jag funderar lite på Skåne-möllan och på Höganäs. Jag läste nämligen att de har trevliga stämmor. Kanske det skulle bli en ny hobby? Att gå på stämmor och äta en bit?

Och läste ni att billigast tvättar bäst? Sådana tester gillar jag. Att kunna spara pengar och ändå köpa en bättre produkt? Trevligt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

  1. Jag är inte heller särskilt duktig på att shoppa, fastän jag anstränger mig ibland. Då och då tycker jag det är trist att inte vara mer shoppingintresserad, det skulle nämligen behövas när man behöver nya kläder. Men när jag håller på med mina exceluppföljningar är jag rätt nöjd :-D.

    Det där med föräldrapenningen är ett "bra" sätt att "lura" sig själv. Först är man skitsur över att man förlorat 6000 netto på några dagars VAB, sen kommer man över det, och så småningom mitt i månaden senare kommer det 2000 från fk, och då blir de pengarna "extra", eftersom man "kommit över" (nåja) den där tidigare löneförlusten.

    SvaraRadera
  2. Hihi, plupp! Jag kved i min blogg om att jag inte fick pengar för en halvdag som jag var hemma och vabbade för INNAN JUL. Och vet ni, de kom IGÅR. Bara 3,5 månader senare. Ok, det var en liten pyttesumma. 6000 hade jag nog inte kommit över så lätt, hihi, men visst har du rätt, de blir liksom som ett innestående sparande på ngt vis =)

    SvaraRadera
  3. Tycker det verkar som du fått lite ny vår-energi, Per Penning. Härligt!

    SvaraRadera
  4. Plupp, min uppfattning är att det finns gott om kvinnor som älskar att shoppa - jag är glad att frugan inte är en av dom. ;)

    Finanskvinnan, absolut. När jag börjar diskutera tvättmedel - ja, då är det vår! :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg