Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Läsa för att lära

Jag har bevakat en barnbok till sonen på Adlibris ett tag, 'Var är min syster' av Sven Nordqvist.

Jag bara älskar den här författaren, framförallt Gubben Pettson och katten Findus. Och nu fanns den hemma. Så jag beställde den nu, som en födelsedagspresent.

En liten bloggarrecension finns här.

Samtidigt så passade jag på att beställa 'The Intelligent Investor' som jag fått rekommenderat mig från många håll och kanter. David har en liten recension på boken här. Även Diversifierad rekommenderar den.

Jag hittade också en liten pocket som handlar om att få effektivitet i vardagen för ett facilt pris. Familjen Penning är en läsande familj. Alla läser böcker - dottern läser enormt mycket och har ett enormt ordförråd. Jag hoppas sonen kommer att gilla det lika mycket.

Personligen anser jag att en film aldrig kan ersätta en bok. Dessutom så får både fantasin och språkkunskapen en gratis lektion. Vad tycker du?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

  1. Jag håller med, böcker är något speciellt och jag läser de ofta flera ggr vilket gör dem köpvärda. De är kära ägodelar.
    Att få barn intresserade av att läsa just böcker är bra för de får ett försprång, just med ordförråd och ordförståelse.Jag har lyckats med 2 av 3...Men den tredje får alltid en bok i julklapp...trägen vinner säger man ju, så till slut kanske han öppnar dem också...

    SvaraRadera
  2. Jag tycker också Sven Nordqvist är jättebra.

    SvaraRadera
  3. The Intelligent Investor är kanon.

    Jag köpte en återutgivning av originalutgåvan, men funderar på att även köpa den fjärde utgåvan från 1970-talet.

    Det blir intresseväckande läsning (vissa transportsträckor finns dock)!

    Carolus

    SvaraRadera
  4. EF, att kunna hantera språket är en fördel i det vuxna livet, så det är en bra förberedelse för det.

    Finanskvinnan, jag ljuger inte om jag säger att jag är barnsligt förtjust i Pettson & Findus. Minns ni julkalendern förresten med Ika Nord?

    Carolus, nu är den riktigt upphaussad så det gäller att den är bra! ;)

    SvaraRadera
  5. "Kommentargranskningen har aktiverats. Alla kommentarer måste godkännas av bloggskribenten."

    Vadan detta? Min kommentar dök först inte upp... Är det först när du gett ditt "godkännande" som kommentarerna läggs ut?

    Carolus

    SvaraRadera
  6. Kul att du nappade på samma bok som mig, tänker då på "Få det gjort". Köpte den mest för att den var så billigt. Inte så värst rolig men några bra tips får man ta del av.

    SvaraRadera
  7. Jag skulle vilja prova aktier...men vet inte om jag törs!! Ska fega lite till i fonder tror jag! Måste läsa på lite, men jag lär mig en del på bloggarna, så kanske jag vågar till slut!!
    Sven Nordqvist är underbar! Så rika på både text och bild. Alltid någit nytt att prata om när man läser!
    Ha en bra Valborg!

    SvaraRadera
  8. Ja den där boken "Var är min syster" är jag också sugen på. Tyvärr är mina barn inte så intresserade av barnböcker, så jag tror jag kommer köpa den till mig själv! :)

    Det är bra att läsa mycket, jag försöker inspirera min äldste son till att gilla böcker. Men han är som jag, han vill läsa själv, vilket han inte kan än. :)

    The Intelligent Investor ska jag också köpa faktiskt. Berätta vad du tycker om den när du fått hem och läst!

    SvaraRadera
  9. Carolus, jag har strulat med det eftersom det kom en del spam. Men jag tog bort det igen. Bökigt.

    Peter, jag som hoppats på skoj läsning.

    Änkan, trevlig valborg.

    Säker ekonomi, jag köpte boken för min egen skull också. Gillar Sven. :)

    SvaraRadera
  10. Har aldrig förstått mig på Pettson & Findus, men det blir väl så när man inte har barn och inte själv tillhör den målgruppen. Däremot har jag alltid läst väldigt mycket. Lärde mig läsa samtidigt som min några år äldre syster och sen dess har det varit mitt största intresse. Läser mycket hellre en bok än ser en film för jag gillar att använda min fantasi. Fast är det en film med exempelvis Johnny Depp kan jag tänka mig att göra ett undantag...

    Om jag någongång får barn tänker jag definitivt försöka forma dem till läsande människor. Man vinner så mycket på att läsa, och en av anledningarna till att jag gillar Harry Potter böckerna så mycket är att det har fått så oerhört många barn att gilla böcker.

    SvaraRadera
  11. Sven Nordqvist rockar fett!

    Få Det Gjort är inte alls dum, och utgår från en filosofi som går under förkortningen GTD (Get Things Done) och är besläktad med ett fenomen som kallas Inbox Zero, som det ibland sägs att man skulle kunna uppnå. en hel del bra om den där vardagseffektiviteten finns att läsa på http://www.43folders.com

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg