Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Oroande månad

Usch, det ser ut att bli en besvärlig månad, kära april, på ekonomifronten. Att 'betala sig själv först' blir en omöjlighet verkar det som. Självklart är det irriterande, men situationen är både självpåtagen och innehåller lite otur i en kompott.
  • en semesterstuga har vi bokat som ska delbetalas denna månad.
  • jag får en liten lön p.g.a. pappaledighet.
  • hotellet jag bodde på har dubbelfakturerat, och när det löser sig vete gudarna.
  • dotterns aktiviteter ska betalas nu.
  • stora räkningar, bl.a. elen.

Jag blir både imponerad och lite deprimerad över hur duktiga mina ekonomie medbloggare lyckas. Och då tänker jag i första hand på er som har familj, Säker ekonomi, Ekonomisanering, Familjeekonomi, Från kaos till koll, Frisk ekonomi, Karriärmorsa och Finansmamman är några - men det finns fler.

Att vara singel eller sambo och jobba heltid - då finns det alla pengar i världen. Eller borde göra åtminstone. Men att vara förälder, än värre en ensamstående sådan kan jag tänka, sätter ett helt annat tryck på den privata ekonomin. Tyvärr var jag inte så begåvad i yngre dagar att jag konsoliderade min ekonomi i tid. Tänk på det, singlar och sambos. Er bästa tid är nu - privatekonomiskt.

Så visst svajar Per Pennings kassabok och budget fortfarande, men allt mindre efterhand. Det ska nog bli bra, hoppas jag. Men april är en förlorad månad.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

  1. Jag kan bara hålla med, man borde gjort mer innan barnen dök upp! Dom kostar en hal del, dom små liven... Och det lär bara bli mer ju äldre dom blir har jag hört. ;-)

    Å andra sidan har i alla fall inte jag känt mig så motiverad tidigare som jag gör nu att bygga en buffert för att trygga barnens framtid.

    SvaraRadera
  2. Jag har redan börjat sparat, så om 5-10 år kan jag förhoppningsvis skaffa mig en stor familj :) Om inte en viss kvinna tar pengarna innan, vem vet. Trevlig helg.

    SvaraRadera
  3. Feelantropia, tack för din kommentar. Jag känner mig också rejält motiverad att få en ekonomisk trygghet. Med en sådan så tror jag att mycket blir enklare.

    Peter, ja, passa dig. Diamonds are a girls best friend. ;)

    SvaraRadera
  4. Håller med Feelantropia. Själv blev jag inte vuxen förrän det var dags att bli farsa. Nu är man förebild, och har motivationen att inte vara en fattig loser som bränner lönen på två dagar..

    SvaraRadera
  5. hej!
    fatura för hotellvistelse??, betalar du inte den kontant?
    idag har vi klippt alla kreditkort.

    SvaraRadera
  6. du är inte så dålig du heller, njut nu av solen i helgen och skit i ekonomin för några dagar (ler)

    SvaraRadera
  7. Pappa Brun, helt klart. Ungarna gör som man själv gör - inte som man säger. :)

    Ekonomitips, kort räddar oss ibland.

    Ekonomisanering, det ska jag göra! Tack! :)

    SvaraRadera
  8. Vissa månader är besvärligare än andra. Man får tänka på att se till att lära sig i alla fall, göra en liten efteranalys av hur det kunde bli som det blev. Eller så.

    Det löser sig!

    SvaraRadera
  9. Jag konstaterade just samma sak, april är en skitmånad även för mig. Men som min mormor brukar säga, står man nere i skiten har man i alla fall alla chanser att få det bättre! :)

    SvaraRadera
  10. Var och handlade vårskor och vårkläder till ungarna i helgen. Trots att vi var på H&Ms fyndbutik, handla tre betala för två på skopunkten etc. så sprang det iväg ett antal tusenlappar, håller med om att April blir nog en månad att lägga till det förglömda rent ekonomiskt, märkligt att de där små liven växer även på vintern.

    SvaraRadera
  11. Efter en dryg vecka utan bredband är jag så utsvulten på att få sitta och läsa era bloggar på kvällarna, hihi. Kan i alla fall konstatera att jag också har en kaotisk månad ... igen. Bredbandsutgifter osv, små små fakturor som snabbt blir tusenlappar. Finns inget utrymme för det ... nu har mina barn fyllt år och NU är det verkligen dags för vårskor, vårjackor och så vidare. Men NÄSTA månad ... hihi. Tycker att vi kämpar på bra ändå Per, eller hur?

    SvaraRadera
  12. Jag förtränger april, ja det gör jag. :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg