Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Summering mars 2008

Jag läste precis Frisk Ekonomi:s blogg och det var dumt. Hon är en otroligt duktig gnet som lyckas skruva upp sitt sparande månad efter månad. Vilket ger mig dåligt samvete.

Nåväl, här kommer iallafall juryns röster för Per Pennings nasala bidrag:

Måste 54% Ganska nära målet. Eight points.
Spara 16% Ett rejält fall. Two points.
Vill 30% På bekostnad av Spara. Two points.

Förklaring? Livsmedel, Bostad drift och bilposten var högre än vanligt på Måste.

Fondhönan fick 1000 friska penningar men krympte ändå till 71407 kronor. Ned 1774 efter avdrag för maten.

Aktiehönan fick också 1000 kronor och tackade med att repa sig med 3850 riksdaler till 87685 kronor.

Likvidgrisen fick också en tusenlapp och är nu 2611 kronor. Semestertuppen fick hela 1579 kronor och är nu på 1592 kronor.

Tillgångarna är nu 10% av skulderna. Att denna differens inte blev bättre beror på att jag från och med nu även bakat in studielånen bland skulderna. I reda pengar blev balansen förbättrad med 9789 kronor.

Jaha? Inga jubel här inte. Möjligen ett avmätt hurra.

Kommentarer

  1. Men inte ska du ha dåligt SAMVETE?!? Jag tycker du gnetar på bra, allt är ju relativt =) och man ska inte jämföra, då blir man bara deppig, hihi. Du kan jämföra med mig så blir du kanske lite gladare =))

    Det är dock intressant det där med skulder kontra sparande. Hade jag sparat allt på ett konto (nu kanske det är fel att räkna med barnens ... men ändå) så har jag ju sparat nästan 50 000 och har skuld på 200 000. That's it, och funderar man och jämför med alla möjliga så kanske det inte är så illa ändå. Våra bostadsrätter har verkligen stigit i värde så jag tror att det är ok ifall jag en dag säljer =)

    Kämpa på!

    SvaraRadera
  2. Men det går åt rätt håll i alla fall, plus! Väl!?

    SvaraRadera
  3. Ibland har man en lite sämre månad. Det är bara att ta nya tag. Jag själv blir mer inspirerad när börsen går bra, då är det roligare att spara.

    SvaraRadera
  4. "I reda pengar 9789 Kr"

    Här kommer ett glatt Hurra istället för ett avmätt...

    SvaraRadera
  5. nasala?
    nasalt betyder näsa.

    SvaraRadera
  6. hej!
    hur kommer det sig att vill ligger högre än spra? tycker nog att spara ska vara högre än vill...
    men det är min uppfattning
    om vill är högre än spara lär du inte bli rik.

    SvaraRadera
  7. Hihi, nej men Perra Penning - du är en riktigt bra gnet du med så jag ropar ett HURRA i alla fall! :-)

    Du kan också trösta dig med att det ser ut som att mitt sparande i slutet av april kommer bli betydligt mindre... Och då menar jag verkligen BETYDLIGT! :-D

    SvaraRadera
  8. Jaha, du har bestamt dig for att lagga in studielanet med nu da! Trakigt men trots allt ganska realistiskt. Later helt okej an sa lange, ibland far man lata vill ta over lite for att fa nya krafter...kan man ju saga som ursakt i alla fall.

    SvaraRadera
  9. Ja, det tuffar i rätt riktning, åtminstone. Jag ska nog vara nöjd ändå. :)

    SvaraRadera
  10. Det är väl jättebra med en ökning på nästan 10 000, grattis!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg