Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Vad heter slaktarn?

Jag skulle fredagshandla lite och valde att svänga in på Lidl för första gången. Och inte lite negativ blev jag.

Sådant uselt sortiment! Usch, vilken tråkig affär! Va? Var är mina ekologiska matvaror? Näe, mellanmjölken har fel färg på förpackningen! Hmm, vågar jag köpa det malda köttet? Usch, ett sådant irriterande band i kassan, helt bakvänt.

Och så ut i bilen med matvarorna. Men, vänta nu.. vad kostade det egentligen? Fram med kvittot och kollar. 279 kronor? För allt det jag handlade? Jisses..

Jag tror att jag besöker Lidl igen. Mat är dyrt. Anden är svag men köttet villigt?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

  1. Haha, jättebra skrivet om Lidl. Vi åker dit ibland också men vi får alltid köra till en annan affär också. Man hittar inte allt på Lidl, uselt sortiment jag håller med.

    Våra favoriter på Lidl:
    - Billigt hushålls- och toapapper.
    - Billig och god glass.
    - Kaffe
    - Tvättmedel, sköljmedel, disk och städ

    SvaraRadera
  2. Den som har bott i Tyskland uppskattar det något udda sortimentet av en annan anledning - letar du efter äkttysk mat som surkål eller thüringer rostbratwurst någon annanstans tenderar den att kosta ungefär det dubbla...

    SvaraRadera
  3. Har ännu inte haft "förmånen" att hälsa på hos von Lidl, men kanske tar jag en tur en tur dit någon dag. Det känns dock som om den dagen ligger relativt långt fram i tiden :-)

    /Skeptiker från födseln ;-)

    SvaraRadera
  4. Svenne, jag hittade en massa spännande konserver, jag. :)

    Anonym, personligen är jag inte så glad i feta tyska korvar men surkål är i sin ordning.

    Fru Krona, give it a shot. :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg