Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Fattig bokmal

Det blir fler och fler dollarmiljonärer i detta avlånga land. Jag kan trösta er med att jag inte är en av dem. Möjligen en lärling på väg. Börsen gör inte så många uppåt just nu.

Glad blir jag istället när jag hittar en läsvärd hemsida kring privatekonomi. Familjekonomi vill jag gärna rekommendera er att titta på - här finns det båda matnyttig information och skrämmande läsning kring de giriga bankernas inkompetenta rådgivare.

Några böcker kom med posten och de ska göra mig sällskap på semestern i hängmattan, på stranden och i solstolen. Det är:

Frugan kommer väl att skaka på huvudet år min nippriga läsning i allehanda ekonomilitteratur, men det är faktiskt bara 3 av böckerna ovan som är just det. Jag återkommer med vad jag tyckte om de häringa böckerna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

 1. man ska läsa,läsa,läsa ekonomiböcker, det säger ialfall min ekonomiguru Dave Ramsey

  SvaraRadera
 2. Verkar som om du har laddat för en skön semester...
  Fick du bra pris på böckerna och var isf köpte du dem?

  SvaraRadera
 3. Det blev adlibris för hela slanten.

  SvaraRadera
 4. Tack för omnnämnandet.
  Sådant värmer, kan behövas i tider då börsen är nattsvart.

  Hela historien om mina äventyr med banken i fråga är som sagt mitt livs största misstag. För alla dem som inte hittat artikeln, (det är ganska många) ligger den under category/aktieradgivning-i-praktiken/

  Önskar alla en trevlig sommar.

  Johan

  SvaraRadera
 5. Hallå... fallande dollar? Klart som fanken det blir fler svenska dollarmiljonärer om dollarn faller.

  Avd. f. uppenbara nyheter

  SvaraRadera
 6. Häpp! Anonym, så sant. Tänkte inte på det.. :O

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg