Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Leg godt

Häpp! Det är fredagen den trettonde, minsann. Nu är det visserligen för sent, men kanske jag skulle blivit under täcket idag?

För vad bjuder en sådan dag på? Jo, höljda boräntor, nytt börsfall (som i och för sig slutade på ungefär noll, nada, ingenting), rusande inflation och säkert en massa annat elände som jag ännu inte upptäckt.

Men det finns guld som glimmar - jag har hittat en ordningsfru som gillar LEGO! Vilken fantastisk upptäckt. Jag själv, som gått med böjt huvud och tänkt tunga tankar om att jag gärna VILL köpa LEGO för att det är så kul (men jag är en förtioårig gubbe som borde sitta och mata duvor i parken) men inte vågat. Så hittar jag dels en som är vuxen, och inte minst kvinna, som gillar LEGO! Oj, oj, oj...

Kommentarer

 1. Du verkar lite låg Per. Jag tycker du ska unna dig en fet legosats, kanske till och med Mindstorm? Du kan väl använda barnen som alibi?

  SvaraRadera
 2. BTW, kan inte jag få vara med på din lista av "finansgenier"? Jag lägger till dig på min...

  SvaraRadera
 3. Klart du behöver lego! Massor!
  Hur ska man annars bli lycklig?

  SvaraRadera
 4. cool blog!

  rc

  trading tennis blog

  http://tradingtennis.blogspot.com

  SvaraRadera
 5. Ja, det tål att tänkas på. Vill ha men är snål.

  Miljardären, jag lägger gärna till dig, läste lite och fann det spännande. :)

  SvaraRadera
 6. Tur att jag levt i ovisshet, hittills , om att man inte bör gilla lego ;). Nu har jag ju alibi iom barnen, så jag behöver inte fundera så mycket. Det enda jag behöver göra är att styra leksaksköpandet genom att vara positivt inställd till lego och mindre positivt inställd till andra "ställa upp"-leksaker *hehe*. Men det finns ett bekymmer, och det är att barnen vill bygga de roliga sakerna själva, min hjälp behövs mest vid isärtagandet av delar som fastnat ihop *hrmf*. Å andra sidan, ibland vill de att jag bygger stora satser med dem, men just då har jag inte lust att lägga de där timmarna ... Igår när vi kom hem var köksbordet och soffbordet landningsplatser för stora farkoster, jag fick flytta datorn. Men ... jag vet inte om jag skulle gå iväg och köpa lego själv ändå, det finns så mycket annat som är kul också :-).

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg