Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Del III - Bilförsäkringens väl och vedermödor

Idag är det tisdag och därmed tolv dagarna sedan trafikolyckan. Och ännu har motparten inte skickat in sin skadeanmälan. Jag har ju både namn och personnummer, så det var enkelt att hitta hans telefonnummer. Problemet är att han inte svarar.

Så just nu är det ett problem att jag vi inte har skuldansvaret klarlagt. Därmed så måste vi själva, enligt de försäkringsvillkor vi har, betala för en hyrbil. Och detta springer snabbt iväg i pengar. Enligt försäkringsbolagens överenskomna praxis så har man trettio dagar på sig att sända in sin skadeanmälan. Därefter gör försäkringsbolagen sina egna bedömningar.

Jag tycks ha mitt på det torra, som tur är. Motparten fick böter på plats, jag har faxat in en av polisen godkänd redogörelse om förloppet som tydliggör min ansvarsfrihet och en i min mening förstående handläggare.

Jag är mest irriterad över att killen inte tar tag i sitt 'bekymmer'. Men det är väl för att jag är ordningsman och alltid har koll på papper och avtal. Och nu hoppas jag också på att bilverkstaden har fikat klart snart och börjar titta på min bil.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

Populära inlägg