Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

The Deep Breath Before The Plunge

Härligt!

Då blev jag ägare av Carnegie, fast kanske inte på sådant sätt jag hoppats på? Bah, vad är det jag köpt egentligen via staten? Som om jag inte betalde skatt så det räcker?

Och jag hittar ingen bil. Alla säljare är några snikna dårar. De blir till och med sura när jag oförskämt prutar prislappen med 20 procent. Men vaddå?

Pruta är väl en del när det ska göras affärer? Ett givande och tagande, ett ganska spännande spel. Jag roas mycket av att pruta eller prutas på.

Och bopriserna går nedåt, ingen vill köpa, ingen får låna och de som vill sälja får inga spekulanter. Så vår gamla kåk får väl duga till bostad ett tag till, för det finns väl ingen som vill köpa den just nu?

Är du spekulant? Maila mig så ska du få en privat visning, kaffe och bulle.

Förresten, drömmarna är halva livet, eller hur?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer

  1. Kan man få te och bulle utan hus (eller varför inte ett glas Glenkinchie)? Satsa på en krocksäker bil, det finns allt för många galningar i trafiken. Det är viktigare än många andra finesser, även om storleken inte är helt oväsentlig! Pruting är en sport! Keep on!

    SvaraRadera
  2. Grön, är det en rökig virre så har jag den inte i mitt ägo, tyvärr. ;)

    Ja, möjligen Grönt te då! Haha! :D

    SvaraRadera
  3. Inte rökig, bara smoooth.... Gillar inte rök varken i luften eller virren. Grön te är helt ok! (Ha,ha!) Gillar rött också, kanske jag måste byta signatur?:)

    SvaraRadera
  4. Jameson är min favorit, men även en Famous Grouse går ned. Te gillar jag inte alls, möjligen om jag är döende kan jag dricka en kopp. ;)

    SvaraRadera
  5. Har många favoriter; Glenmorangie, McCallan (i olika varianter)för att nämna några. Famous Grouse är en whisky som svärfar gillar, helt ok men ingen höjdare. Jameson har jag aldrig prövat, bör kanske råda bot på det en dag.

    SvaraRadera
  6. Köpte på mig en McAllan härförleden men inte tullat på den ännu. :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg