Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Gosa ned sig

Jag lägger mig platt ned och erkänner att jag nu inhandlat en vinterjacka.

Dock kompromissade jag mig fram till att köpa en billigare jacka för att få pengar över till en bunte Kinnevik. Bra jobbat, Per!

Och jag känner inte dåligt samvete, det finns fler som shoppar loss.

Idag har jag också konstaterat att jag fått ihop hela ettusen besök på min alternativa sida Per Penning - Tid är pengar! - sidan som egentligen saknar ett syfte utan mer är ett andningshål, en konsumtionsblogg och en väldig massa tänkande. Tanken var från början att skriva om allting där, men jag kom fram till att ekonomi fick vara sin egen värld och resterande Per Penning fick leva sitt eget liv. Nåväl, grattis till tusen, Per!

Liksom Jakob så läste jag också i Metro att väldigt många yngre människor sparar till pensionen. Prima! Men liksom Jakob håller jag med om att det kan göras på andra sätt än att låsa in sig i sparprodukter. Men samtidigt är jag imponerad att ungdomar till så stor del faktiskt är så medvetna. Jag själv missade det tåget och får göra bot och bättring nu istället. Men mina sparprodukter heter Aktier, Amortering och Bostad, och dessa tror jag passar de flesta utmärkt.

På mina favoritbloggar i ekonomivärlden visar många vilka aktier de har investerat i. Och jag har valt att göra detsamma. Så till vänster på sidan lägger jag till detta i kolumnen. Möjligen kommer jag att fylla på med fonderna också, även om jag inte investerar i dessa för stunden. Det är endast Avanza Zero som får sig en skopa slantar ibland.

Att sälja huset just nu känns ju helt plötsligt som en sämre idé. Nej, vi får övervintra i vår igloo och se våren an.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer

  1. Visst är det kul att skriva om annat än ekonomi också? (Jag följer både bloggarna med stort intresse). Är väldigt imponerad över att du kan fylla din ekonomiblogg med så många frekvent uppdaterade inlägg med samma tema. Din blogg måste vara den mest uppdaterade av alla ekonomibloggar.

    SvaraRadera
  2. Tack, Sjukpensionären! Pengar är ju inte allt, eller hur? :)

    Både du och jag ligger bra till i uppdateringar med ungefär ett inlägg om dagen i genomsnitt. :) Det kanske beror på att vi är bättre på att skriva om pengar än att tjäna dem? ;)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg