Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Inget julkul

Jodå, mina ordrar från igår gick igenom - börsen fortsätter sin kräftgång nedåt. En brokig kompott blev det med 15 Lundbergs, 25 Kinnevik och 23 Svolder.

Idag köpte jag också på mig några Industrivärden och Kungsleden - 50 respektive 20 stycksingar.

Egentligen önskar jag att jag hade en stor oljetank på tomten. Då hade jag fyllt den med billig bensin. Vi måste fortsätta bilpendla så länge vi bor så här avsides och framtiden ser dyster ut avseende bränslepriserna.

Vad som komma skall är svårt att sia om. Hur djup blir krisen avseende arbetsmarknaden, till exempel? Inget jobb kan väl anses helt säkert så familjen Penning vill inte dra på sig fler kostnader. Exekutiva försäljningar som nu ökar är ju en deprimerande påminnelse om att svenskar i gemen inte klarar av att hantera sin privatekonomi. Samtidigt så tycker jag synd om dem att de hamnat i dylik skuldfälla. En lagändring gör också det hela tuffare än förut - bostaden tas alltid med numera i kronofogdens utredning.

Snart jul - dax att budgetera för julklappar, julmat och ringdans. Fy, stackars de barn som får veta att i år blir det inga julklappar men de får behålla sin säng tills vidare.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

 1. Man blir som ett barn som ska köpa godis när man sätter in pengar för att handla aktier (:

  SvaraRadera
 2. Önskar alla en lugn jul utan köppress, med tid till eftertanke och tid till att läsa alla de där böckerna som vi har haft lust till att läsa hela hösten. En extra tanke till dem som har mistat sitt hem eller sitt jobb - eller bägge delar.

  SvaraRadera
 3. Så är det, sjukpensionären. :)

  Grön, jag har en hel trave böcker inflör helgerna. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg