Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Kom alla små kycklingar

Hehehehe..

Med ett varglikt flin på läpparna gnider jag mina händer. All världens legobyggsatser, hemelektronik och snygga kläder - här kommer jag!!

Med 90 laxar på lönekontot så ligger världen framför mina fötter. Försäkringspengarna har anlänt.

Men det är bara en tillfällig dröm att rusa åstad och köpa dyra julklappar till mig och släkten. En ny bil behöver inhandlas och blir det pengar över så ropar både buffert, en ny soffa och kanske sängar efter kosing.

Men jag känner mig ganska tät i denna stund, åtminstone. Så jag tog helt sonika resten av mina lönepengar, hela sjuttonhundra kronor, och satte in i bufferten på Marginalen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

 1. All-in i någon frimärksaktie? ;-)

  (Var hittar du alla dessa roliga bilder?)

  Carolus

  SvaraRadera
 2. Carolus, det vågar jag inte. :)

  SvaraRadera
 3. Ënig med crex - fantastiska bilder!
  Njut av din saldo - innan den försvinner......in i en krocksäker bil:)

  SvaraRadera
 4. Ahhh, passa på att gotta dig i känslan åtminstone, även om de kommer gå åt till diverse nyttigheter =)

  Trevlig helg!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg