Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Vara sin egen chef

Jag tyckte att det var intressant läsning att så många yngre svenskar är intresserade av att driva ett företag framför att vara anställd.

Enligt en undersökning av NUTEK, så är 4 av 10 mellan 18 och 30 år positiva till att driva företag. Sådant är positivt och ska uppmuntras, tycker jag. Unga av idag har kanske inte den socialistiska ryggsäck som min och äldre generationer har så svårt att skaka av sig. Jag erkänner villigt att jag är för feg för att släppa min trygga anställning.

Men jag kan räkna procent! Vilket inte alla ungdomar kan, så jag hoppas att våra nya företagare tar sig i akt och gör hemläxan först.

Men vad vill ungdomar göra då? Jo, mycket populärt är design. Design är ju bra. Men alla kan kanske inte ha ett eget klädmärke och bli framgångsrika? Det är ju lite som när det visas Idol på TV och alla de förväntansfulla små gossarna och flickorna får sina drömmar grusade i direktsändning.

Självfallet ska man göra det som inspirerar en. Men kanske vara lite smart också?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

Populära inlägg