Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Insnöad

Efter en underbar skidsemester med både sol och snö som var bättre än Smilla någonsin kunnat tänka sig, så är jag åter på jobbet med en trave uppgifter väntande. Men en mer avkopplande semester än att åka skidor, eller att röra på sig överhuvudtaget, har jag svårt att tänka mig.

Att vara aktieägare i Skistar och att gilla att åka skidor - det är en trevlig kombination. Med 200 aktier i din portfölj så är du berättigad till 15 procents rabatt på skidhyra, skidskola och liftkort på Skistar:s anläggningar. Att det just nu går riktigt bra för Skistar är inte fel det heller.

Något som jag kom att fundera kring på min resa var huruvida skidsemester och socialgrupp på något sätt hänger ihop? Utan att egentligen veta vad en socialgrupp är, så är mina observationer som följer.

På den skidort som jag var på semester på, var utan undantag alla vita (eller kaukasier om det låter bättre) människor från Norden, Tyskland, en och annan ryss och balt möjligen. De allra flesta var ekiperade i nyare eller nytt vintermode. Bilarna på parkeringen var till nittio procent nyare än 2 år (jag kan bilar rätt bra).

Kan några slutsatser dras ifrån detta, tro? Jag vet inte om jag vågar det. Kanske våra invandrare inte gillar skidåkning? Kanske just skidintresserade prioriterar att ekipera sig och att köpa ny bil vartannat år?

Det arbetade åtminstone en ättling från Afrika i skidliften, så pass mycket kunde jag se. Jag förmodar att han gillade skidor eller åtminstone att ha ett jobb.

Kommentarer

  1. Jag tror helt klart det är en klassfråga (inte en etnicitetsfråga). Jag har aldrig åkt skidor med familjen, har testat två gånger med skolan bara. Och vi var väl mer arbetarklass när jag var yngre.

    SvaraRadera
  2. vem åker skidor i afrika eller asien=) ?

    SvaraRadera
  3. Testa att åka till HeronCity i Kungens Kurva där jag jobbar, nästan så det är tvärt om där faktiskt :D

    Jobbar med en hel del invandrade kollegor och varje år när det är semestertider brukar dom prioritera att åka tillbaka till "hemlandet". Vi är ju redan där så vi åker till Thailand eller till snön istället. (förutom just jag då, som köper aktier istället)

    SvaraRadera
  4. Hmm, inte en chans att jag, innan skatteåterbäringen då, hihi, har råd att åka på skidsemester med mina barn. Många har inte råd med bil, än mindre en skidsemester. Låter i a f som ni hade det härligt, SKÖNT =)

    SvaraRadera
  5. Jag unnar er alla en skidsemester - åtminstone mentalt! :)

    SvaraRadera
  6. Jag har ingen aning, det är inget jag har tänkt på. Nästan alla jag känner åker skidor minst en gån om året. Men okej, jag känner väl inte så många invandrare heller. Det har väl kanske med kultur och ursprung att göra, förutom pengar. Men jag är faktiskt helt ärlig när jag säger att jag inte kan förstå att det finns folk i Sverige som inte ens har råd att åka på en liten skidresa någon gång om de nu skulle vilja det. Det kostar ju i princip ingenting.
    Nej, nu räcker det med allmän uppvisning av oförstånd för idag.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg