Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Sommartid

Häpp! Där tog Juli månad slut i en hast. Ack, du ljuva sommartid - överge oss inte alltför snabbt.

Kära börsen var glad den här veckan och värdet på mina portföljer ökade rejält. Lite räddhågsen blev jag allt ändå, så några Ratos och Investor såldes av med lite vinst. Så för stunden så har jag en liten likvid för en eventuell nedgång. Jag följer dagligen Samuelssons rapport för att få en indikation vart vi är på väg och min tilltro att vi är på väg uppåt är fortsatt stark.

Jag gjorde vår månadssummering häromdagen vilket jag inte är ensam om att göra. Man blir glad över att ligga etthundranitton lakan på plus så här långt. Samtidigt är det en märklig känsla att möjligen repa upp balansen med över tvåhundratusen på ett enda år. Hoppas det går vägen.

Även PPM har rört sig fint uppåt i år. 35 procent upp så här långt, och det glädjer mig. Samtidigt så har dåliga placeringar tidigare år gjort avkastningen totalt sett väldigt usel - 1 procent upp. I förlängningen kommer jag därför att 'säkra av' en del pengar efterhand. Inför nästa stora nedgång hoppas jag på att jag via moget övervägande ha lagt ett belopp motsvarande de intjänade pensionsrätterna i ett räntesparande. Jag kommer att utveckla dessa funderingar längre fram när det är mer aktuellt. Tills vidare rider jag vidare på uppgångsvågen i tillväxtmarknaderna hos PPM-doktorn.

Min första tusenlapp har nu investerats via AktieInvest. Och jag kan se att jag nu har ett gäng svenska bolag på hemsidan eftersom jag valde att spara i portföljen som heter Tillväxt. Nåväl, ytterligare ett diversifierat sparande?

Efter att varit på stora stormarknaden och handlat livsmedel med mera har jag också bestämt mig för att investera mera i 'mat'. Några Axfood finnes i portföljen men några Hakon Invest skulle inte heller skada. Om jag nu tvunget behöver äta så kan jag väl få känna mig lite nöjd när matkassarnas pris skenar iväg?

En vecka kvar tills semestern är slut. Är jobbet kvar, tro?

Kommentarer

  1. Grattis!
    Verkar gå bra för dig med sparandet. Jag har också känsla av att det blir bättre och bättre.

    SvaraRadera
  2. Spargrisens mor, mycket hänger på att konjunkturen vänder och att jobbet inte försvinner. :)

    SvaraRadera
  3. Hej Per Penning

    Stormarknaden är säkert E-center... Suck... Tänk om vi haft en riktig stormarknad.

    Kikar lite på bloggar eftersom jag skall investera mina pengar... Bättre sent än aldrig. Försöker hitta en bra strategi.

    Lycka till med ekonomin, roligt att hitta en ekonomiskt intresserad Söderhamnare till.

    Eva

    SvaraRadera
  4. Hej Per Penning

    Stormarknaden är säkert E-center... Suck... Tänk om vi haft en riktig stormarknad.

    Kikar lite på bloggar eftersom jag skall investera mina pengar... Bättre sent än aldrig. Försöker hitta en bra strategi.

    Lycka till med ekonomin, roligt att hitta en ekonomiskt intresserad Söderhamnare till.

    Eva

    SvaraRadera
  5. Tack Per, smickrande ord. ;)

    Jag följder din blogg också. Den ger mig både bra råd och rolig läsning.

    Hoppas du har en bra sommar annars och att du inte har regnat bort...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg